Yerel basın ile buluşarak slayt gösterisi eşliğinde bugüne kadar yaptığı çalışmaları aktaran Ali Ercoşkun dün Kebap 14'te verdiği kahvaltı ile Gazetemiz çalışan ve yazarları ile buluştu. Ercoşkun sunumu sonrası sorulara da cevap verdi.
Milletvekili Ali ercoşkun, organize ettiği kahvaltıda gazetemiz çalışanları ve yazarları ile bir araya geldi. Ercoşkun, kahvaltı sonrası önce icraatlarını anlattı daha sonra soruları yanıtladı.
Bolu Milletvekili olduktan sonra üstlendiği görevlerden de bahseden Ercoşkun; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyesi olmasının yanı sıra ABPA Ekonomik Komite Başkanı, AK Parti Zonguldak İl Koordinatörü, Bilişim ve İnternet Araştırmaları Komisyon üyesi, Yasadışı Dinleme Araştırma Komisyon üyesi ve ‘En önemlisi' dediği AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi olduğunu söylediği toplantıda hedeflerini de anlattı.
“Bolu nereye bakarsanız Türkiye çapında önemli bir yere sahip. İyiyiz ama daha iyi olabiliriz” diyen Ercoşkun, Bolu, sanayi, turizm, üniversitede Ankara ve İstanbul'a olan yakınlığımızı avantaja çevirmemiz mümkün. Tüm bu sektörleri düşündüğümüzde yaptığımız ilk çalışma ilçe bağlantı yollarının yenilenmesi ve düzenlenmesi çalışmaları oldu. Eski E- 5 güzergahı duble yol olarak belli bir kaliteye sahip. Mengen ve Yeniçağ arası da belli bir noktada ama bizim Seben, Kıbrısçık, Göynük, Mudurnu yolunda Tepe Karakolu mevkiimiz Dörtdivan ve Yeniçağ arası, Dörtdivan ve Gerede arasındaki yol bütün bu yolları beldeleriyle düşününce oldukça geride olduğumuzu itiraf etmemiz lazım. Dolayısıyla ilk başta yaptığımız çalışmalar Seben, Kıbrısçık, Mudurnu-Abant arasının yatırım programı arasına alınarak ihalesinin gerçekleşmesi. Bir yıl içerisinde 3 tane projenin yatırım programına alınması ve ihalesinin gerçekleşmesi bizim en önemli çalışmamız diyebilirim. Çünkü Kıbrısçık yolu 45 km'lik etaplar halinde ihaleye giriyordu. 5'er kilometre olarak yapılıyordu. 12 senede tamamlanması mümkündü. Ama şuanda Kıbrısçık yolunun tamamı ihale edildi. Seben yolu ihale edildi. Mudurnu-Abant arası ihale edildi, Göynük yolu 31 km ihale edildi, 23 km'si tamamlandı. Mudurnu Tepe Karakolu mevkii bitme noktasında. Baharla son noktaya gelecek. Mudurnu-Abant arası baharda çalışacak. Bizim Bolu'yu bir turizm merkezi olarak düşündüğümüz zaman ilçe bağlantı yollarımızın rahatlaması ve belli bir seviyeye gelmesi aslında turizm döngüsünü hareketlendirecek en önemli adım. Bu ticareti de hareketlendirecek. Yani bir Göynük sırf yol bağlantısı yeterli olmadığı için hep Adapazarı ile çalışır. Kıbrısçık Beypazarı ile çalışır. Bolu'ya gelip giderken Seben'e, Kıbrısçık'a giderken yol gözümüzde büyüyor. Aynı şey Göynük için de geçerli. Dolayısıyla bizim ilçe bağlantı yollarımızı yüksek standartlı hale getirmemiz Bolu havuzunun her türlü döngüsü anlamına geliyor. Önümüzdeki süreçte her köşe bir şantiye halinde devam edecek ve neticede de bu dönem içinde bunları halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 1 milyar liralık yatırım alınacağını söyleyen Ercoşkun, Bu kadar yatırım yapılacak, tarımsal alanlar sulanacak peki ne olacak? Biz yine patates ekmeye devam mı edeceğiz? Yoksa daha yüksek gelir elde edebileceğimiz organik tarım mı öne çıkarılacak?” sorusunun akla geldiğini söyledi ve bu soruyu şöyle cevaplandırdı; Anakara-İstanbul arasında olmanın avantajını yaşayacağız. Turizm için de, spor, sağlık, sanayi, üniversite için de şekillendirebiliriz. Şunu gururla söyleyebiliriz. Seçim zamanında dağıttığımız broşürleler yapacağımız işleri söyledik. 4 yıllık z