AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Partili Göynük heyetiyle birlikte ilçeyi yakından ilgilendiren konularda Başkent'te temaslarda bulundu.

AK Partili siyasiler; Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Demiröz, İl Genel Meclisi Üyeleri Mümtaz Altınbaş ve Mustafa Bayraktar, ilçeyi yakından ilgilendiren çalışmalara katkıda bulunması için Başkent'te AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile bir araya geldi. Göynüklü heyetle bir süre görüşme yapan ve yakından ilgilenen Ercoşkun, heyetle birlikte Ziraat Bankası ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hasan Aydın ile bir araya gelen Ercoşkun ve beraberindeki heyet, Ziraat Bankası Göynük Şubesi binasının yıkılarak yenilenmesi ve binanın ilçedeki Osmanlı mimarisine uygun şekilde dizayn edilmesini Aydın'dan talep etti. Temaslar sonrası Ercoşkun önderliğindeki AK Partili heyet, Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın'dan taleplerinin karşılanması sözünü aldı. Girişim neticesinde, Ziraat Bankası Göynük Şubesi hizmet binasının Osmanlı mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edilmesi talebi Ziraat Bankası tarafından 2016 yılı içinde yeniden değerlendirilmesi gerçekleştirilecek.

ERCOŞKUN: HAK SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLMESİN”

Ercoşkun, önderliğindeki heyetin bir başka ziyaret durağı ise, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu oldu. Bolu heyeti ziyarette, TKİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş ile bir araya geldi. Enerji santrali yapılacak olmasından dolayı acil kamulaştırma” kararı alınan Göynük İlçesi'ne bağlı Himmetoğlu Köyü için temaslarda bulunuldu. Hak sahibi olmak isteyenlerin, 5543 sayılı İskân Kanunu çerçevesinde müracaatlarını yapmaları için kendilerine tanınan sürenin 28.04.2015'te dolduğunu belirten heyet, kamulaştırmanın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bölge halkının kayıp yaşamaması için destek istedi. Verimli geçtiği öğrenilen görüşmede, Bolu heyeti ile TKİ Genel Müdürü Aktaş, Himmetoğlu sakinlerini yakından ilgilendiren konuda istişare içerisinde çalışmak istediklerini bildirdi. Haber Merkezi