AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında özgür ve çok sesli bir medyanın, demokratik sistemlerin gereği olduğunu belirtti.
Ercoşkun açıklamasında; "Gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlışlıkları korkusuzca ortaya çıkaran, çevresel olarak samimi, ilişkiler konusunda mesafeli olan, siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı eleştirel bakış açısıyla bakan demokratik toplumların bekçileridir" dedi.
Ercoşkun açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;
“BASIN HALKIMIZIN GÖZÜ, KULAĞI VE SESİDİR”
Özellikle günümüz dünyasında medyanın önemi daha da artmaktadır. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleği, bağımsız ve tarafsız konumunu daima korumalıdır. Ülkemizde hür, demokratik, tarafsız bir basının yaşatılması, geliştirilmesi ve desteklenmesi hepimizin ortak görevi olmalıdır. Çünkü basın, halkımızın gözü, kulağı ve sesidir. Doğru, gerçek, çağdaş habercilik anlayışıyla görev yapan gazetecilerimiz, toplumsal konuları irdeleyip ülkemizdeki, yöremizdeki gelişmelerden halkımızı bilgilendirmektedir.
"DOĞRU, GÜVENİLİR VE TARAFSIZ"
Özellikle yerel basınımız, yöremizdeki sorun ve ihtiyaçların tespitine yönelik yayınları ile bölgemiz insanının duygu ve isteklerine tercüman olmaktadır. Gazetecilerimiz, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, olumsuzlukları araştırarak toplumumuzu aydınlatmak görevini yerine getirirken; zamanında, doğru, güvenilir, tarafsız, bilgi ve haber vermekte, ayrıca kişilik değerlerine saygılı, meslek ilkelerine bağlı bir şekilde daima halkımıza hizmet etmek gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürmektedirler
"10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM”
Halkımızın bilgilendirme, haber alma hak ve özgürlüğüne hizmet eden basın mensuplarımızın geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu konulara gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Bu duygularımla, bütün yerel ve ulusal basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Böylesine önemli, zor ve özverili mesleklerinde kolaylıklar diliyor, gazetecilik başarılarının artarak devam etmesi dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum.