Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Zekai Öztürk ve İl Sekreteri Mustafa Nuri Gürsoy ile beraber 2,5 aydır kentimizde görevde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürü Bestami Erkoç'u ziyaret etti. Ali Ercoşkun ziyaret esnasında bir de müjde verdi.

HABER: ELİF ERDOĞAN

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Ak Parti teşkilatı ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir de müjde veren Ali Ercoşkun, henüz görevine başlayalı 2,5 ay geçen yeni İl Müdürü Bestami Erkoç'a hoş geldin diyerek görevinde başarılar diledi.

“KUTSAL BİR GÖREV İFA EDİYORSUNUZ”
Ercoşkun ziyarette yaptığı konuşmada, Bestami Bey bir müddet önce il müdürümüz olarak Bolu'ya atandı. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. Bolu genelinde özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının oluşumu ile beraber Bolu'nun her köşesinde çok ciddi bir hizmet ağı söz konusu. Kolay bir iş de yürütmüyorsunuz. Destek olmamız gereken toplumsal sorumluluğumuzun aslında Devlet eli ile yerine getirilmesi anlamında gerçekten kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Hem size hem de il müdürlüğünde çalışan tüm arkadaşlara bu manada başarılar diliyoruz” dedi.

“BİZ DE SİZLERLE BİRLİKTE BU KONUDA GAYRET EDECEĞİZ”

Ercoşkun, Tabi hükümetimizin de bu konu ile alakalı çok ciddi bir kaynak aktarımı söz konusu hem de ilgisi alakası söz konusu. Dolayısıyla ilin milletvekilleri olarak her konuda biz de sizlerle birlikte bu konuda gayret edeceğiz ve Bolu'nun her köşesindeki vatandaşlarımızı hizmetlerimizle hem tanıştırmak hem de bunu genişletmek ve daha geniş alanlara yayma noktasında da gayret göstereceğiz. Bu ziyaretle birlikte önemli bir haberi de Bolu ile paylaşmak lazım. Çünkü sayın müdürümüzün gelir gelmez ele aldığı, gayret gösterdiği çaba sarf ettiği aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü binası ki, içinde çok farklı birimler de olacak inşallah. Gerçekleşmesi ile alakalı önemli bir aşamayı kaydettik, şuan da Bakanlığımız projedeki son bir değişiklikle beraber inşallah ihale süresine geçecek ve bu vesile ile inşallah daha modern, daha geniş, tüm birimlerin kendi içerisinde bulunabileceği bir binaya da bu manada geçmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte hep birlikte daha iyi noktalara gideceğimizi düşünüyoruz. Ben tekrar Bolumuza hoş geldiniz diyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un konuşmalarının ardından duygu ve düşüncelerini ifade eden ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Bestami Erkoç da şunları söyledi;

“YAKINDA İHALEYE ÇIKACAK”

“Ben başlayalı 2 buçuk ay oldu. Bolu güzel bir şehir, ormanı bol, dinlendirici bir şehir. Baktığınızda Bolu insanı hoşgörülü, sempatik, öncelikle tüm Bolu'muza teşekkür ediyorum. Tabi biz başlar başlamaz burada Bolu ile alakalı aile bakanlığı olarak bir takım projelerle işe başlamak istedik. Önce brifingler aldık, durum tespiti yaptıktan sonra neler yapabiliriz diye düşündük. İl binamızı sizin de desteğinizle, sizlerle istişare ederek harekete geçirdik. Çok küçük bir değişiklikle inşallah yakında ihaleye çıkacak ve biz orada inşallah güzel çalışmalara, projelere imza atacağız.”

“ENGELLİ YAŞAM EVLERİ İLE İLGİLİ OLUR ALDIK”

“Bunun dışında Semiha Şakir Spastik Çocuklar Rehabilitasyon merkezimizin de hemen yan tarafında engelli yaşam evleri ile ilgili olur aldık. İlk etapta üç tane evimiz yapılacak, oradaki çocuklarımızın bir kısmını ev ortamına taşıyacağız. İki tane umut evi açtık, engellilerimizin kaldığı, onları toplumun içerisinde kaynaşmasını sağlayacak şekilde umut evimiz var.”

“KISMEN BİR YAZARLIK YÖNÜM VAR, ÇOCUK EDEBİYATÇISIYIM”

“Dört çocuk evimiz var. 21 çocuğumuz bize emanet, koruma kapsamında çocuklarımız. Bunların bir kısmını evlatlık verme ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O çocuklarla da güzel bir çalışma yapıyoruz inşallah sonuçlandıracağız. Benim kısmen bir yazarlık yönüm var, çocuk edebiyatçısıyım. Evde kalan çocuklarımızla biz bir hikayemizi tamamladık, çizimlerimiz tamamlanıyor. İnşallah Türkiye'de bir ilk olacak. Biz çocuk hikayesi basacağız, evde kalan çocuklarımızla. Bu onlara manevi anlamda çok ciddi getiriler sağlayacak. Çocuklara karşı çok ciddi hassasiyetimiz var, inşallah bu projelerimizi daha da geliştirmiş olacağız.

“BOLU'DA 1099 AİLEYE 906 LİRA ÖDÜYORUZ, DEVLETİN DOKUNAN ELİYİZ”

Biz il genelinde 1099 ailemizi evde bakımla ilgili ortalama 906 lira ödüyoruz. Yani Devletin dokunan eliyiz. Bunun dışında sosyal ekonomik destek anlamında 24 ailemize destek oluyoruz. Şehit, Gazi yakınları ile ilgili zaten hükümetimizin son süreçte yaptıkları ortada. Ciddi destekler ve atamaları var, bu konuda Bolu'da da şehit yakınları ve gazilerimizin faydalandığı durumlar oldu.

“BOLU'DA KALICI HİZMETLER VERMEK İSTİYORUZ”

“İnşallah sizlerin desteği ile burada bir proje daha başlatacağız. Aslında kısmen devam eden Aile Destek Eğitimi Projemiz var. Devam eden bir proje ama daha da gelişerek, Bakanlığı da arkamıza alarak, personel de verilerek Bolu'yu mahalle mahalle bölgelere ayıracağız, orada tespitlerimiz olacak. Bizim amacımız önleyici hizmetler vermek, ailenin huzurunu, refahını sağlayacak girişimlerde bulunmak. Yani sorunu temelinde çözebilmek. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öncelik tabi ki dezavantajlı gruplarımızda. Bu anlamda da inşallah sizlerin desteği ile biz Bolu'da kalıcı hizmetler vermek istiyoruz. Sosyal riskleri azaltacak, huzuru, refahı sağlayacak çalışmaları yapmak istiyoruz.”