Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Gerede'de deri sanayicilerinin kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında yüzde 50 hibe desteğinden faydalanabilmesi için, şimdiden hazırlık yapmaları doğrultusunda çağrıda bulundu.

“İKİNCİ ETAP HİBE DESTEĞİ İÇİN 100 TANE DOSYA VAR”
Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Kırsal kalkınmada yüzde 50 hibe desteği Bolu için oldukça önemli bir destek. Çünkü gerek beyaz et sektörü gerek büyükbaş sektörü ile alakalı gerçekten 500 bin liradan 1,5 milyona kadar veya işte yapılan yatırım tutarının yüzde 50'si ama maksimum bir buçuk milyon liraya kadar hibeler söz konusu. Burada özellikle kanatlı sektörü ile alakalı ve büyükbaş ile alakalı bir başvuru süreci var. Şuana kadar da 43 adet hibe anlaşması imzalandı. 100 tanede ikinci etapta dosya bulunmakta ve değerlendirmesi yapılıyor” dedi.
“DERİ ORGANİZE SANAYİDE YATIRIM YAPAN DERİ SANAYİCİLERİ BU HİBEDEN FAYDALANABİLECEKLER”
Deri sanayicilerine de çağrılarda bulunan Milletvekili Ercoşkun, Özellikle dericilerle alakalı bir çağrım olacak. Çünkü biliyorsunuz Gerede olarak Türkiye'deki deri sektörünün oldukça büyük bir kısmına hitap ediyoruz. Burada da deri organize sanayi ile alakalı alt yapı çalışmaları da bitmek üzere. Bu yıl inşallah bu da tamamlanacak. Deri sanayide, organize sanayiye yatırım yapmak kaydıyla 3 milyona kadar yapılan yatırımların yüzde 50'sini hibe olarak kırsal kalkınma projeleri içerisinde değerlendirebileceğiz. Yani bir buçuk milyon liraya kadar deri organize sanayide yatırım yapan deri sanayicileri bu hibeden faydalanabilecekler. Bu çok büyük bir imkân. Dolayısıyla dericilerimiz de büyük bir heyecanla bunu bekliyor gördüğüm kadarıyla. Şimdiden buna hazırlık yapılırsa, özellikle Gerede'deki deri sanayicilerimiz açısından gerçekten çok büyük bir imkan sağlanmış olacak. Biz zaten deri organizedeki yer paralarının yüzde 50'sini teşvik kapsamına aldırmıştık. Diğer taraftan hem bina, hem makine teçhizatla alakalı bu hibeden faydalanıldığı zaman gerçekten Bolu'yu, Gerede'yi Türkiye'deki deri sanayide ön sıralara götürmemiz mümkün olacak inşallah. Ben tüm Tarım Bakanımıza da bu manada vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi