AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Taksim Gezi Park'ta günlerdir yaşanan olayların ardından bir açıklama yaparak, olayların farklı yansıtılmaya çalışıldığını belirtti ve vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Ercoşkun, Bolululara da seslendiği açıklamasında, Olayı ideolojik bir mecraya taşımak isteyenleri ve buna alet olanları şiddetle kınamak gerekiyor. Bolu'da da hiçbir vatandaşımızın bu oyunlara alet olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Orantısız güç kullanıldığı için 81 il de eylemlerin yapıldığı Gezi Parkı olayları hakkında AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkundan açıklama geldi.
“BUNA ALET OLANLARI ŞİDDETLE KINAMAK GEREKİYOR”
Gezi Parkı'nda hayata geçirilmek istenen çalışmanın 2011 seçimleri öncesi kamuoyuna anlatıldığığını ve çalışmaların iki yıldır devam ettiğini belirten Ercoşkun, Aslında bu olaylar bizim aklımıza çok farklı senaryoları getiriyor. Herhangi bir siyasi, ideolojik bir tarafı olmadan konuya yaklaşan vatandaşlarımıza şunu söylemek lazım; Taksim Gezi Parkında yapılan işlemler AK Parti'nin 2011 yılında seçimlerden önce açıklamış olduğu projelerin bir parçasıdır. Burası betonlaştırılıyor, yeşil yok ediliyor şeklinde bir karartma çalışması yapıldığı gibi değil olaylar. Örneğin Gezi Parkı 100 birimse belki de bunun 5-10 birimine yapılacak olan yapılaşma ki, buda tarihi bir eser niteliği taşıyacak. Kalan kısmı aynı gelişmiş ülkelerde, Avrupa da olduğu gibi bir park uygulaması yapılacak. Dolayısıyla bütün bu uygulamaları görmezden gelerek, yani modern bir parka Taksim'in kavuşmasını görmezden gelerek, bir dönemde yapıldığı gibi olayı ideolojik bir mecraya taşımak isteyenleri ve buna alet olanları şiddetle kınamak gerekiyor” dedi.
“PROVOKATİF HAREKET İÇİNDE OLUNMASINI TASVİP EDEMEYİZ”
CHP'nin süreçten yararlanmaya çalıştığının altını çizen Ercoşkun, CHP Ergenekon sürecinde ‘Cumhuriyet Mitingleri' adı altında yapılan şeylerden bir fayda görmediği gibi şuanda da bunlardan hiçbir fayda görmez. Ama burada gerçekten olaya siyasi, ideolojik bakmayan vatandaşlarımızın zihin kirliliğini de ortadan kaldırmak lazım. Bu gizli saklı, vatandaştan kaçırılan bir proje değildir. Biz 2013 yılının Haziran ayındayız. Dolayısıyla 2011'den 2013 Haziran'a kadar yaklaşık 2 yıllık süreçte dile getirilen bir projenin gerçekleşmesini konuşuyoruz. Maalesef her şeyde olduğu gibi burada da provokatif hareket içinde olunmasını tasvip edemeyiz. Orantısız güç kullanılmasını da tasvip edemeyiz. Buradan istenen ve beklenen emniyet güçlerinin orantısız bir şekilde müdahale ederek, orada masum bir şekilde, yeşili koruma adına orada olan insanların daha fazla zarar görmesini sağlamak. Zaten amaç bu, bu da bariz bir şekilde görülüyor” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında Bolulular da seslenen Ercoşkun, Bolu için de aynı şey söz konusu. Burada da hiçbir vatandaşımızın bu oyunlara alet olmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bahsedildiği gibi orada bir AVM olacaksa, orası tamamen betonlaşacaksa hiç kimse kusura bakmasın ilk önce AK Parti milletvekilleri gider orada bu olayı durdurur. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum. Bir an önce meselenin sükunetli bir şekilde tahlil edilmesi gerektiğini düşünüyorum&rdquo