“ADLİYE SARAYI 29 ARALIK'TA İHALEYE ÇIKIYOR”

AK Parti 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, Bolu'ya yeni Adliye Sarayı kazandırılması için yıllardır sürdürülen çalışmalara son noktayı koydu. Yılın müjdesini veren Ercoşkun, Yeni Adliye Sarayımız için ihale tarihi belli oldu. 29 Aralık'ta yapılacak ihale sonrası inşaat çalışmaları başlayacak. Bolumuza ve Bolulu vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Bolu Adliye Sarayı 48 milyon liralık dudak uçuklatan yatırım maliyetiyle, 27 milyon liralık Mudurnu-Bolu Karayolunun yapım maliyetini ikiye katlıyor.

AK Parti Milletvekili ve 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, 29 Eylül 2015 tarihinde yerel basında yayınlanan demeçleriyle, yeni Adliye Sarayı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını kamuoyuna bildirmişti. Ercoşkun, Bolu'ya yeni Adliye Sarayı kazandırılması yönündeki çalışmalara son noktayı koymayı başardı. Ercoşkun, Adliye Sarayı'nın inşa edileceği mevcut Küçük Sanayi Sitesi yanında bulunan ve eskiden terminal olarak kullanılan arazide partililerle birlikte kameraların karşısına geçerek, Yeni Adliye Sarayımız için ihale tarihi belli oldu. 29 Aralık'ta yapılacak ihale sonrası inşaat çalışmaları başlayacak. Bolumuza ve Bolulu vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Ercoşkun, 25 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edileceğini açıkladığı yeni Adliye Sarayı'nın otoparklarla ve sosyal tesislerle donatılacağını belirtti.

ADLİYE SARAYI, OTOPARKLAR VE SOSYAL TESİSLERLE DONATILACAK

Yılın müjdesini veren Ercoşkun, Adliye Sarayı yapımında son noktaya geldik. Eski cezaevine yapılması planlanan projenin daha ferah bir mekan oluşturulması amacıyla yer değişikliğine gidildi. Gecikme de bundan dolayı kaynaklandı. Her şerde bir hayır vardır denir ya, bu gecikmenin de Bolululara hayırlı bir neticesi oldu. Daha önce 15 bin metrekare olarak planlanan Adalet Sarayı artık 25 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak. Otoparklarıyla, sosyal donatılarıyla 20 dönüm üzerine kurulu bir mekanda 25 bin metrekarelik bir inşaat alanıyla Boluluların hizmetine girecek. İhale muhammen bedeli 48 milyon lira. Yani Bolu'da kamu yatırımlarıyla kıyasladığımızda, Bolu-Mudurnu yolunun maliyeti 27 milyon lira. Adliye Sarayı'nın yapımı bu yol yatırımından da yüksek bir maliyete sahip.” dedi.

BOLU ADLİYE SARAYI 60 BAŞVURUYU GERİDE BIRAKTI VE İHALEYE ÇIKIYOR

60 sarayın beklemede olduğunu belirten Ercoşkun, 40 milyonu geçen ihalelerde Kamu İhale Kurumu'nun şartları daha da ağırlaşıyor. Dolayısıyla ilan ve askı süreleri gerçekleşecek. Ama ihale tarihi alındı. 29 Aralık 2015'te, yıl bitimi öncesinde, yeni Adliye Sarayı ihalemiz gerçekleşecek. Ve Boluluların hak ettikleri, tüm Adliye çalışanlarının çalışma koşullarının iyileşeceği ama gelen vatandaşında sağlıklı bir hizmet alabileceği yeni Adliye Sarayı'na kavuşmuş olacağız. Türkiye'de 60 adliye sarayı yapılmayı beklerken, Bolu Adalet Sarayı'nın ihaleye çıkması büyük bir başarıdır. Bakanımız Sayın Kenan İpek'e, eski bakanımız Bekir Bozdağ'a, Sayın Başbakanımıza bizi kırmadıkları için ve yer teminine katkılarından dolayı Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum.”

ERCOŞKUN'DAN ATALAY'A BAYRAM MÜJDESİ

Ercoşkun, Anıt Park'ta düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ı törenlerinde, bu önemli gelişmeyi Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay'a da bildirdi. Adliye Sarayı'nın ihaleye çıkacağından duyduğu memnuniyeti ifade eden Atalay, Ercoşkun'a teşekkür etti.

ERCOŞKUN, YENİÇAĞA'DA TEŞKİLATLARLA VE MUHTARLARLA BULUŞTU

AK Partili Ercoşkun, seçim çalışmalarını ise Yeniçağa İlçesi'nde sürdürdü. Ercoşkun ilçede, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Uğur Şahin, Belediye Başkanı Recai Çağlar, İl Genel Meclisi Üyeleri Erhan Çelik ve Erdoğan Yetkin, belediye meclisi üyeleri ile partililer tarafından karşılandı. Yeniçağa'da teşkilat tarafından düzenlenen organizasyonda, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Ercoşkun, açıklamalarında Çözüm Süreci'ne değindi.

Çözüm Süreci üzerinden AK Parti'ye yapılan eleştirileri reddeden Ercoşkun, süreçte partisinin başarılı olduğunu savundu. Ercoşkun, konuya ilişkin şunları söyledi: "Çözüm Süreci, 30 senedir uluslararası güçlerin maşası olan PKK'yı yok etmek için oluşturulmuş bir çalışmadır. Çözüm Süreci'yle hayata geçen yenilikler oldu. Örneğin; Kürtçe konuşmak, Kürtçe isim koymak, Kürtçe şarkı söylemek yasaktı. Bu yasakları geçmişte devlet kendisi koymuş. Biz bu yasakları kaldırdık. Peki, bu yasakların kaldırılması devletin varlığı ve birliği açısından bir sıkıntı oluşturuyor mu? Osmanlı'dan kalan kültürel zenginliklerimizi bir göz önüne getirirseniz, bunlardan hiçbirinin bize bir sıkıntı yaşatmayacağını görebilirsiniz. 7 Haziran sonrası, PKK belki yüz kere bölge halkına devlete karşı isyan çağrısında bulundu. Ama bölge halkı AK Parti'nin Çözüm Süreci ile ortaya koyduğu samimi iradeyi gördü ve bu isyan çağrılarına itibar etmedi. Sadece bu tablo bile AK Parti'nin Çözüm Süreci'nde başarılı olduğunun bir ispatıdır.” Ercoşkun, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve dirliğini yeniden tesis etmesi dileğinde bulunarak sözlerini noktaladı. Haber Merkezi