Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yer değişimi sebebiyle uzun bir süredir yapımı beklenen Yeni Adliye Sarayı binasının ihale aşamasına geldiğini müjdeledi. Eski terminalin bulunduğu 20 bin m2'lik alana yapılacak olan Adliye Sarayı'nın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması bekleniyor. Uzun bir süredir ilimize yapılacak olan Adliye Sarayı'nın yeri ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı. Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmeler sonunda bu konuyu da çözüme kavuşturdular.

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Daha önce Borazanlar Mahallesi'ndeki 10 bin M2'lik eski cezaevi arsasına yapılması planlanan Yeni Adliye Sarayı projesi, daha sonra bilindiği gibi D-100 Karayolu üzerindeki 20 bin M2'lik eski terminal arazisine alındı. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın destekleriyle Bolu Belediyesi ile Bakanlık arasında arsa takas işlemini gerçekleşti. Yeni arazinin zemim etütleri yapıldı ve daha sonra plan ve proje işlemleri tamamlandı. Daha önce Borazanlar Mahallesi'ndeki araziye düşünülen proje 25 milyon liraya mal oluyordu. Eski terminal arazisi çok daha geniş olduğu için projeyi büyüttük ve tam iki katına çıkardık. Yeni yapılan projenin yaklaşık olarak 48 milyon liraya mal olması bekleniyor "dedi.

Ercoşkun, Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde ihale aşamasına gelindiğini belirterek; Şu anda yaklaşık 48 milyon liraya mal olacak Yeni Adliye Sarayımızın ödeneği de hazır durumda. Geçen hafta makamında ziyaret ettiğimiz Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ Adliye Sarayı'nın ihale sürecinin Ocak Ayı'nda başlayacağını bize bizzat kendisi müjdeledi.

Yeni adliye binamız tamamlandığında kentsel gelişim açısından da bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak. Çünkü yakın bölgede bulunan eski mahallelerimiz olmasına rağmen, gelişim açısından kısır kalmıştı. Yeni yapılacak olan Adliye Sarayı'nın bölgeye büyük bir canlılık getireceğine inanıyorum. Bolumuza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber Merkezi