Ali Ercoşkun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ‘Devlet Başkanlığı seçimleri' demesine MHP İl Başkanı'ndan sert yanıt geldi. Mehmet Aydın yapılacak olan seçimlerin Devlet Başkanlığı Seçimleri değil, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri olduğunu söyleyerek, Bizim rejimimizde herhangi bir değişiklik yok. Eğer kafalarında ülkenin rejimini değiştirecek bir politikaları varsa onu da açıklamalarını beklerim” dedi.
Milletvekili Ali Ercoşkun'un partisinin il başkanlığı devir teslim törenine gösterilen ilginin önümüzde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilecek sonucunu müjdelediğini belirterek Buradaki coşku ve heyecan Ağustos'ta yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin neticesini de müjdeliyor” demesi MHP'den tepki aldı.
“DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK”
Ercoşkun'un yaptığı konuşmada Bu bin yıllık medeniyet tarihinde ilk defa Ağustos ayında hep birlikte devletin başını seçeceğiz. Adaylar çıkacak, çıkan adaylar içinde milletimiz iradesini sandığa yansıtacak. Tarihimizde ilk defa milletimiz kendi içinden çıkan bir kardeşini devletin başına getirecek. Bu bir klasik cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Bu artık devletin başının tespit edileceği bir seçim. Çok yakında gerçekleşecek olan devlet başkanlığı seçimi bin yıllık medeniyet tarihinde bir dönüm noktası olacak. Bugün buradaki heyecan aslında AKP Bolu teşkilatlarının bu seçime ne kadar hazır olduğunu, Başbakanımızın ne kadar arkasında olduğu gösteriyor. 12 sene önce Türkiye bu noktaya gelecek denseydi belki hiç birimiz inanmazdık. Bugün önemli bir gün. Buradaki coşku ve heyecan Ağustos'ta yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin neticesini de müjdeliyor” şeklinde konuşmuştu.
“DEVLET BAŞKANI DEĞİL, CUMHURBAŞKANI”
Ercoşkun'dan önce AK Parti'de başka parti temsilcilerinin de buna benzer açıklamalar yaptıklarını belirten MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Türkiye'nin rejimi itibarıyla yapılan seçimlerle devlet başkanı değil, cumhurbaşkanı seçileceğinin altını çizdi. Mehmet Aydın, şunları söyledi:
“SEÇİLEN KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLACAK”
“Sayın Ali Ercoşkun'dan daha önce de parti temsilcileri bu konuda değişik açıklamalar yaptılar. ‘Biz Başkan seçeceğiz, Devlet Başkanı seçeceğiz' dediler. Ülkemizin rejim itibarıyla anayasal hukuk çerçevesinde şuan devlet başkanı seçmiyoruz, biz cumhurbaşkanı seçiyoruz. Şuanda seçilecek olan kişi cumhurbaşkanı olacak. Halkın başkanı, cumhurun başkanı olacaktır. Bizim rejimimizde herhangi bir değişiklik yok. Eğer kafalarında ülkenin rejimini değiştirecek bir politikaları varsa o konuda kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgi vermediler. Onu da açıklamalarını beklerim”