Bolu'da tekrar Milletvekili olarak seçilen Ak Partili Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü Bolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda düzenlenen bir törenle mazbatalarını aldılar. Milletvekili Ali Ercoşkun'a mazbatasını Hakim Yusuf Zabun'dan alırken, Fehmi Küpçü'ye ise mazbatasınıMerkez İlçe Başkanı Celaleddin Dönmez takdim etti. Kalabalık bir partili grubun katıldığı törende Hakim Yusuf Zabun, Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü açıklamalarda bulundu.

Bolu'da tekrar Milletvekili olarak seçilen Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü partililerle Adliye önünde bir araya gelerek mazbatalarını almak üzere Ağır Ceza Mahkemesi salonunda toplandılar. Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydınile tam kadro salona gelirken kalabalık bir partili grubun katılımıyla salon doldu taştı. Milletvekilleri mazbatalarını almadan önce açıklamalarda bulunan Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Yusuf Zabun, Fatih Beyin az bir farkla seçilememesi Ak Parti camiasını buruk bir sevince boğdu. 3 bin kadar oy farkı var. Ak Parti 7 Haziranda 95 bin 752 oy almış, 1 Kasımda 117 bin 527 oy. 5 ayda bu kadar oylarını yükselten bir parti 3'üncü Milletvekilini neden alamadı diye Ak Partililerin kendilerine sormaları lazım. Acaba diyorum aralarında bir bayan olsaydı, daha fazla bayanların tercihine mazhar olup üçüncü Milletvekili olarak meclise girebilir miydi” dedi.

“Kendilerini peşin peşin tebrik ediyor, kutluyorum”

Teşekkür ve tebriklerle sözlerine başlayan Zabun, 3 dönemdir Bolu'da Milletvekili seçilen Sayın Ali Ercoşkun ve Sayın Fehmi Küpçü Ak Parti Milletvekillerine mazbatalarını takdim edeceğiz. 26'ıncı dönem Millet Meclisi adına Bolu'yu temsilen Türkiye Milletvekili olarak gidip bizler adına hizmet edecekler. Hizmetlerin devamını diliyorum. Kendilerini peşin peşin tebrik ediyor, kutluyorum. İl seçim müdürümüz Bülent Bey ve seçim personelimize canı gönülden tebriklerimi sunuyorum. Perdenin arkasında sizin göremediğiniz elemanlar, ellerine yüzlerine bulaştırmadan hiçbir şaibe katmadan gerek Göynük, gerek Kıbrısçık, gerekse Seben ve Merkez seçimlerini arkadaşlarımız üstün gayretleriyle başardılar. Onların koordinatörü Merkez İlçe Seçim Hakimimiz Sayın Celaleddin Dönmez. Huzurunuzda ona da teşekkür ediyorum. Seben sorumlusu hakimimiz Ömer Özgür Beye ve Kıbrısçık ilçe seçim kurulu başkanı Fatih Er Beye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum” şeklinde teşekkürlerini sundu.

“Ak Parti'nin bir bayan Milletvekili Adayını görmek istiyoruz”

Ak Parti 3'üncü sıra Milletvekili Adayı Fatih Metin'in az bir farkla Milletvekilliğini kaçırmasının Ak Parti'de buruk bir sevince neden olduğunu belirten Zabun, Fatih Beyin az bir farkla seçilememesi Ak Parti camiasını buruk bir sevince boğdu. 3 bin kadar oy farkı var. Ak Parti 7 Haziranda 95 bin 752 oy almış, 1 Kasımda 117 bin 527 oy. 5 ayda bu kadar oylarını yükselten bir parti 3'üncü Milletvekilini neden alamadı diye Ak Partililerin kendilerine sormaları lazım. Acaba diyorum aralarında bir bayan olsaydı, daha fazla bayanların tercihine mazhar olup üçüncü Milletvekili olarak meclise girebilir miydi. İnşallah bir dahaki seferde listelerde Ak Parti'nin bir bayan Milletvekili Adayını görmek istiyoruz. Çünkü bayanlar mecliste belirli bir yüzdeyle kota artırılarak temsil etmeye başladı. Bolu'da da artık sırası geldi diyorum” diye konuştu.

“Cennet'e dolmuş kalksa onu kaçıracaklar”

Esprili konuşmaları ile bilinen ve latifeleriyle salondaki partilileri kahkahalara boğan Hakim Yusuf Zabun yine o konuşmalarından bir tanesini gerçekleştirerek,” Bugün ayın 11'i ve 1 Kasım'dan bugüne 10 gün geçmiş. Ben İl Seçim Kurulu Başkanı ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanları adına mazbatayı ne kadar hızlı vermeye çalışsam da demek ki iş olacağına varıyor bugüne kaldı. Çankırı rekorunu kıramadık. Çankırılılar meclise bizden önce gitti. 46 Milletvekili çıkaran İstanbul Ak Partililer dün mazbatalarını aldılar, meclise kayıtlarını yaptırdılar. Bizim arkadaşlar Cennet'e dolmuş kalksa onu kaçıracaklar” diyerek latife yaptı.

Tekrar tüm Milletvekillerini tebrik eden Zabun, Eğer bize Adliyeciler olarak bir iş düşerse, katkı sunacağımız bir husus olursa her zaman bizim kapımız açık, bizim de bir işimiz gücümüz olursa meslektaşımız olarak da Fehmi Beye nazımız geçer. Ancak ben şahsen değil de Ümmeti Muhammed'e hizmet etmelerini isterim” dedi ve mazbataların takdimine geçildi.

Ali Ercoşkun'a mazbatasını Hakim Yusuf Zabuntakdim ederken Fehmi Küpçü'ye mazbatasını Merkez İlçe Başkanı Celaleddin Dönmez takdim etti.

Ercoşkun; Cenab-ı Hak layık olabilmeyi nasip etsin”

Yusuf Zabun, mazbatasını Ali Ercoşkun'a Allah utandırmasın diyerek takdim etti ve mazbatasını alan Ali Ercoşkun, Bugüne kadar Ak Parti'yi temsilen, Bolumuzu temsilen bu yolda emek verdik, gayret gösterdik. Bolu tarihinin en yüksek oy oranıyla bizleri, yani sizleri, Bolu'yu temsilen TBMM'ye yolluyorsunuz. Bugüne kadar Ak Parti'yi temsilen Bolulu vatandaşlarımızın karşısındaydık ama bugünden sonra bize oy veren, vermeyen tüm Bolulu hemşerilerimizi TBMM'de temsil etmeye gayret edeceğiz. Bakanlarımızın, Başbakanlarımızın, Hükümetimizin ülkemize, Türkiye'ye yapmış olduğu hizmetlerden Bolu'nun da hak ettiği payı alabilmesi için Milletvekili arkadaşımla birlikte el birliği ile gayret göstereceğiz, ter akıtacağız. Cenab-ı Hak layık olabilmeyi nasip etsin” dedi.

“Sayın Fatih Metin kardeşimin adına alıyorum”

Emek veren herkese ayrı ayrı teşekkürlerini sunan Ali Ercoşkun, Ben bu mazbatayı sizlerin adına, Bolu halkı adına ve burada olsaydı çok memnun olacaktık Sayın Fatih Metin kardeşimin adına alıyorum” diyerek salondaki kalabalık partili grubun yoğun bir şekilde alkışını aldı.

Küpçü; Milletin İstikbali için önemli bir seçimdi”

Daha sonra mazbatasını almak üzere kürsüye gelen Fehmi Küpçü'ye mazbatasını Merkez İlçe Başkanı Hakim Celaleddin Dönmez takdim etti. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Milletvekili Fehmi Küpçü dava arkadaşlarını selamlayarak, Keremi Hikmet sahibi Rabbime hamd ile sözlerime başlamak isterim. 1 Kasım seçimleri bu Milletin İstikbali için önemli bir seçimdi. Bizim açımızdan, Milletimiz açısından, Bolumuz açısından milattı ve hamd olsun güzel bir netice çıktı. Huzur çıktı, istikrar çıktı, bu ülkenin 100 yıllık, 1000 yıllık hikayesine ilişkin konjonktürü olan, konsepti olan, hedefleri olan, ideali olan hedeflerimize ulaşma noktasında bir adım daha atmış olduk. Ülkemize hayırlı olsun. Bolu halkımıza baki muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

“Her kişi gibi değil, er kişi durmak”

Fatih Metin'in gerçek anlamda Ak Parti iradesi noktasında ciddi bir duruş sergilediğini ifade eden Milletvekili Fehmi Küpçü, Bazen seçimi kaybedersiniz, bazen kazanırsınız. Ama her zaman bir tezimiz, iddiamız oldu. Her kişi gibi değil, er kişi durmak diye bir tabirimiz oldu. Bu dönemde gerçekten adaylarımızla er kişi gibi durup arazide dolaştık. Az bir farkla kaybettiğimiz için canımız sıkkın, ama Bolu'da Ak Partiyle beraber oylarımız tavan yaptığı için de Rabbimize hamd ediyoruz. Üzerimizdeki görevin farkındayız. Bundan sonra dün olduğu gibi bugün de Milletimizle beraber yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Vesayetçilere bir kez daha ders verdik”

Milletvekili Fehmi Küpçü sözlerini şöyle noktaladı, 1Kasım seçimlerinin bizim için ayrı bir dönüm noktası vardı. Hakimiyet kayıtsız şartsız Milletindir. Biz 1 Kasım seçimleriyle beraber hakimiyetin kayıtsız şartsız Milletin olduğunu bir kere daha gösterdik. Vesayetçilere, vesayetten nasiplenenlere, onlara eyvallah diyenlere bir kere daha ders verdik. Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hayır ve bereket getirsin. Bizim öznemiz insan. Biz kadim bir medeniyetiz, bunun farkında olarak dün olduğu gibi bugün de yola devem edeceğiz.”

ören konuşmaların ardından partili gurubun Adliye önünde Milletvekilleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. Elif Erdoğan