AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Meclis Başkanlığı seçiminin ardından açıklamalarda bulundu. Ercoşkun, Siyasetin bir temayülü var. Bu temayülde de seçimden birinci çıkan partiden, çıkar Meclis Başkanı” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin meseleye yaklaşımının anlaşılmasının mümkün olmadığını söyleyerek, Meclis Başkanlığı seçimi ilk iki turda gerçekleşmedi. Üçüncü ve dördüncü turda tamamlandı. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Meclis Başkanı olarak AK Parti Grubundan bir tane bile fire vermeden yani 258 milletvekilinin 258'i de oy vererek seçmiş oldu. Aslına bakarsanız bu durum TBMM tarihinde olağan bir şey. Çünkü bir istisna dışında seçimlerden birinci parti olarak çıkan partiden seçilmiş Meclis Başkanları. Fakat maalesef 7 Haziran'dan sonra sanki yüzde 41 oy alan ve 258 milletvekiline sahip AK Parti, yenilgi ile çıkmış gibi bir durum yaratılmaya çalışılıyor. Oylarımız düştü ama sonuçta bir değerlendirme yapıldığı zaman birinci sırada ve en yakın partiye 16 puan fark atmış durumdayız. Dolayısıyla Meclis Başkanı'nın AK Parti'den seçilmesi gayet doğal olağan bir netice idi. Bu manada bütün AK Parti Grubu'na da teşekkür etmek lazım. Diğer taraftan CHP'nin meseleye yaklaşımını da anlamak mümkün değil. Bilindiği üzere kısa bir zaman önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, Kılıçdaroğlu çatı aday ismiyle açıklamıştı. Şöyle azıcık akıllı başlı düşünseler daha dün çatı adayı olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP'nin destek vermesi gerekirdi. Ama CHP niye Deniz Baykal'a MHP destek vermedi diye kıyameti koparttı” dedi.

“UZLAŞI KÜLTÜRÜ NEYSE YERİNE GETİRECEĞİZ”

Milletvekili Ercoşkun seçimden çıkan neticeden gerekli mesajı aldıklarını ifade ederek, Mantıken düşündüğümüz zaman niye CHP o zaman Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermedi. Ama siyasetin bir temayülü var. Bu temayülde de seçimlerden birinci parti çıkan partiden seçilir meclis başkanı. Bu süreç doğal bir süreçti ve tamamlanmış oldu. Tabi şimdi Meclis Başkanlık Divanı oluştuktan sonra da Birinci Parti'nin Genel Başkanı da yani Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koalisyon hükümeti kurma görevini verilecek. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu da gayet açık şeffaf bir şekilde ilk turda önce şartları yani yaklaşımları alacak. İkinci turda da yapılan görüşmeleri kamuoyuyla da paylaşacak. AK Parti'nin bakışı, masaya koydukları ve diğer partilerin buna karşı verdikleri cevapları da şeffaf bir şekilde paylaşacağını düşünüyorum. Baştan beri söylediğimiz gibi evet seçimlerden çıkan neticeden biz gerekli mesajları aldık bunu en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz. Ama bu süreçten de memleketin zarar görmemesi için üzerime düşen uzlaşı kültürü neyse bunu da yerine getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu. Haber Merkezi