Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomik Komite Başkanlığı ve Başkanlık Divanı üyeliği nedeniyle çeşitli yurt dışı toplantılarına katılan Ali Ercoşkun, son katıldığı toplantıda ekonomik komite olarak 11 tane öneride bulunduklarını, bunların içerisinde en önemlisinin de AB ülkelerinin uyguladığı vize uygulamasının kaldırılması için tavsiye kararını genel kuruldan geçtiğini söyledi.
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun bir ay içerisinde hem Marsilya hem de Brüksel'de Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi toplantılarına katıldı. Toplantılarda Türkiye lehine önemli gelişmeler yaşandığını belirten Ercoşkun, AB ülkeleri tarafından uygulanan vize prosedürünün hafifleştirilmesi yada kaldırılması konusunda tavsiye kararının genel kuruldan geçtiğini söyledi.
Toplantılar hakkında bilgi veren Ercoşkun, TBMM'deki yurt dışı komisyon görevim vesilesi ile Avrupa Birliği içerisinde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomik Komite Başkanlığı ve Başkanlık Divanı üyeliği yapıyorum. Bu vesile ile geçtiğimiz ay içinde Fransa'nın Marsilya kentinde 42 ülkenin meclis başkanları, başkan vekilleri ve nu ülkelerdeki sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir foruma katıldım. Oldukça verimli geçen, Türkiye'den de ciddi katılımın olduğu, Avrupa ülkeleri ile Akdeniz ülkeleri arasındaki sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi tüm ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bir forumdu bu. Ben de başkanlık divanı üyesi olarak forumda çeşitli oturumlara katıldım. Oldukça güzel gelişmelerde oldu. Akabinde geçtiğimiz hafta Brüksel'de Avrupa Birliği Başkanı Martin Schulz başkanlığında genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Genel Kurul da komiteler olarak önerilerimiz, tavsiyelerimiz bir rapora bağlandı. Ekonomik komite olarak bizler 11 tane öneride bulunduk. Bunların içerisinde en önemli olanı da vizenin yani AB ülkelerinin uygulamış olduğu vize prosedürlerinin hafifleştirilmesi mümkünse kaldırılması noktasında bir tavsiye kararını yine AB ülkelerinin oylarıyla geçirmiş olduk. Bu oldukça önemli bir gelişme. Bununla alakalı TBMM çatısı altında bunları duyurabiliriz. Dolu dolu geçen bir ay oldu” diye konuştu.