Ak Parti İl binasında basın toplantısı düzenleyen Ali Ercoşkun, dün gece saatlerinde Taşkesti'de, terör örgütü sempatizanı olduğu iddia edilen inşaat işçileri ile Taşkestili vatandaşlar arasında çıkan gerginlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşkesti'deki gerginliği değerlendiren Milletvekili Ali Ercoşkun, Temmuz ayından bu yana PKK ve KCK'nın eylemsizlik kararını askıya almasının ardından hepimizin içini acıtan terör eylemleri ile karşı karşıyayız. Burada terörün ve teröristin amacı belli. Ülkeyi kaosa sokmak. Ülkenin her kesiminde insanları huzursuzluğa itmek ve bu vesile ile bir toplumsal karmaşıklık ortaya çıkartmak istiyorlar” dedi.

“TERÖRÜN AMACINA HİZMET ETMEYE DE KARŞIYIZ”

Ak Parti olarak teröre her zaman karşı olduklarını ve terör karşısında her zaman dimdik duracaklarını ifade eden Ercoşkun, Teröre karşı yapacağımız her türlü eylemin karşısındayız, Teröre karşı dimdik durduğumuzu, tüm ülke olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak dosta düşmana haykırmaya her zaman varız. Ama diğer taraftan terörün amacına hizmet etmeye de karşıyız. Burada amaçtan kastım. Öyle veya böyle bir şekilde ortaya çıkacak karışıklıktan, karmaşadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının etkilenmemesini de sağlamamız lazım” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN KENDİNİ DEVLETİN KOLLUK KUVVETLERİNİN YERİNE KOYMAMASI LAZIM”

Devletin kudretini bu tip terör eylemleri karşısında göstereceğini ifade eden Ali Ercoşkum, Türkiye Cumhuriyeti eğer bir hukuk Devleti ise, Devlet eğer varsa o zaman Devlet kudretini tüm bu unsurlar üzerinde gösterecektir ve kimsenin kendini devletin kolluk kuvvetlerinin yerine koymaması lazım. Bu anlamda kargaşaya yönelik atılacak her adım da terörün ve teröristin amacına hizmet eder. Bunun bilincinde olmamız lazım. Bu birlikteliği ortaya koyan tüm siyasi parti temsilcilerine de, sivil toplum örgütü temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Bizler Bolu olarak terörün de teröristin de karşısındayız Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün birliğinin yanındayız. Ama diğer taraftan da teröristlerin bu amacına da hizmet etmeyecek bir noktada durduğumuzu da tüm Türkiye'ye bildirmemiz lazım” diye konuştu. Emrah ÖGET