Bu hafta koalisyon çalışmalarının resmileşeceğini söyleyen AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, HDP ile koalisyonun mümkün görünmediğini belirtti. Yaptığı ilçe ziyaretlerinde tabanın koalisyon görüşlerini izlediğini belirten Ercoşkun, İlçe teşkilatlarımız ve seçmenlerle yaptığımız görüşmelerde MHP ile koalisyon yapılabileceği yönünde bir görüşleri olduğunu gördüm. Bana da en yakın MHP geliyor” dedi.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun seçimlerin ardından teşekkür ziyaretlerini tamamladı. Sadece oy istemek için değil, kendilerine oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür etmek için bu kez vatandaşın kapısını çaldığını söyleyen Ercoşkun, bu arada ilçe teşkilatlarıyla görüşerek seçim değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

TEŞEKKÜR TURLARI ATILDI

“2011 seçimleri sonrasında da tüm Bolu'yu bu manada ziyaret etmiştik. Bu seçimlerden biraz erken aslında oldu. Çünkü daha mazbatamızı bile almadan bir taraftan ilçe ilçe bir taraftan şehir merkezindeki esnaflarımızı ziyaretlere başladık. Ben Yukarı Çarşı'da ticaret hayatına başlayan birisiyim. Dolayısıyla Cuma sabahı yapılan duaya katıldım. Daha sonrada Yukarı Çarşı esnafıyla bir istişarede bulunduk. Mazbatayı aldıktan sonra Ankara'ya gittiğimizde Bolu'da bize oy veren vermeyen her kesimin görüşleri neler, önümüzdeki süreçle alakalı neler düşünüyorlar, nasıl bir yol haritası izleyelim aslında bir taraftan da bunu konuşmuş oluyoruz. Seçim sonrası oradaki tablo şunu gösterdi. Belki gelecek misin diye soranlarda oldu. Orada bizi görmekten mutlu olan kardeşlerimiz de oldu. İlk defa yaptığımız şeyler değil. Bu çalışmaları akabinde Dörtdivan, Yeniçağa, Mengen, Gerede'de gerçekleştirdik. Şimdi de Mudurnu, Göynük, Seben, Kıbrısçık'ta ziyaretlerimizi yaparak hem teşekkür edeceğiz hem de diğer taraftan önümüzdeki süreçle alakalı fikirlerini düşüncelerini alarak daha dolu bir şekilde Ankara'ya gitmek istiyoruz.

GÖNLÜNDE HANGİ ORTAKLIK VAR?

Uzlaşma kültürünü ortaya koymamız lazım. Dolayısıyla söylem olarak tüm partilerle bu görüşmeyi sayın genel başkanımızın gerçekleştirmesi lazım. Burada herhangi bir parti ayrımı yapmadan bunu yapacak, gerçekleştirecek. En azından yeni bir beyaz sayfa açma anlamında bu olacak. Ama benim birkaç günlük Bolu izlenimimde gördüğüm kadarıyla HDP genel başkanıyla bir araya gelinir gelinmez bilmiyorum ama HDP ile bir koalisyonun mümkün görülmediğini buradan söylemek lazım. Diğer taraftan MHP ile bir koalisyon daha yakın görünüyor. Ama CHP ile de bir koalisyon olabileceğini ben burada vatandaşımızın tabanın olabilirlik noktasında konuştuğunu tartıştığını görüyorum. Sonuçlar millet iradesini bu şekilde ortaya koyduktan sonra biz bunu yok sayıyoruz demek mümkün değil. Kapıyı da hiçbir şekilde kapatmamızda mümkün değil. Kırmızı çizgiler v.s gibi şeylere bu saatten sonra bakmamamız lazım. Önemli olan ülkenin, milletin selameti. Bu nasıl gerçekleşebiliyorsa biz o şekilde bir iradeyi ortaya koymak durumundayız. Bu MHP olabilir ama CHP'de olabilir. Bu manada bir ön kesme söz konusu değil” Haber Merkezi