AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, muhtarlara seslendiği açıklamalarında, Bolu'nun Turizm Gelişme Bölgesi ilan edilmesini sağlayarak 30 yıllık bir hayali gerçekleştirdik. Turizm yatırımları öncesi gerçekleştirilecek planlama çalışmalarına iktidar mensubu siyasilerin yanı sıra muhalefet ve bürokrasi de katkı vermeli. Turizmde Bolu'nun geleceğini böyle bir birliktelikle daha sağlıklı dizayn edebiliriz” dedi.

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Fikret Özen başkanlığındaki Muhtarlar Derneği yöneticileri ve ilçe muhtar dernekleri başkanlarıyla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Milletvekili Fehmi Küpçü'nün de katıldığı akşam yemeğinde muhtarlarla istişarelerde bulunan Ercoşkun, muhtarların görüş ve önerilerini dinledi, sorularını yanıtladı.

“DOĞAYA ZARAR VERMEYEN YAYLACILIĞIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Yayla evlerinin akıbetine ilişkin muhtarların sorusuna yanıtlayan Ercoşkun, Geçtiğimiz yıllarda birkaç yayla evinin yıkımı söz konusu oldu. Bence bu yanlıştı, eşit ve adil bir uygulama tercih edilmeliydi” dedi. Açıklamalarında, yaylacılık faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğini vurgulayan Ercoşkun, Sayın Valimizin, gerek SEDAŞ yetkililerinin, gerek milletvekili olarak bizlerin yaptığı çalışmalar neticesinde şunu net bir şekilde söyleyebilirim, doğaya zarar vermeden, yaylaları gerçek vasfı dışında kullanmadan, asli vazife gören yaylacılığın önünü açacağız. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız. Elektrikle ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bolu halkı, yaylalarını korumak adına bugüne dek özen gösterdi. Halkımıza bu noktadaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönem yaptığımız Meclis çalışmalarımızla ormana ait arazilerdeki yayla evi sorununu ciddi manada çözdük” dedi.

“ALTYAPIDA BÜYÜK VE ACİL SORUNU OLAN KÖYÜMÜZ KALMADI”

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, İl Özel İdaresi çalışmalarına değindi. İl Özel İdaresi'nin hizmet ağında başarılı bir çalışma performansı sergilediğini söyleyen Ercoşkun, Büyük ilçelerde yapmamız gereken çalışmalarımız elbette ki var; ancak altyapıda büyük ve acil sorunu olan köyümüz kalmadı. İl Özel İdaresi'ne ait tüm kamyonlarımızı yeniledik, ekskavatör sayımızı yeni yatırımlarla arttırdık. Bu da hizmet kalitemizin ve hızımızın artmasını sağladı. İl Özel İdaresi aracılığıyla köylere yönelik başarılı çalışma performansımız önümüzdeki dönemde de sürecek. Allah'ın izniyle birkaç yıl içinde kanalizasyonsuz köy kalmayacak” diye konuştu.

“TURİZMDE DOĞRU ADIMLARIN ATILABİLMESİ İÇİN MUHALEFET VE BÜROKRASİDE SÜRECE KATKI VERMELİ”

Ercoşkun, açıklamalarının bir başka bölümünde ise, Bolu'nun Turizm Gelişme Bölgesi ilan edilmesi hakkında muhtarlara bilgilendirmede bulundu. Turizm Gelişme Bölgesi ilanı sonrası Bolu'nun büyük turizm yatırımlarına ev sahipliği yapan bir kent olacağını belirten Ercoşkun, yatırımlar noktasında izleyecekleri yol haritasını muhtarlara aktardı. Ercoşkun, şunları söyledi: Kayak merkezleri ve spor alanları oluşturabilmek için coğrafi şartlara ve tabiat dengesine göre planlamalar yapılacak. Altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Ardından da arzu eden yatırımcıya yer tahsis edilerek yatırım yapmaları sağlanacak. Antalya ve çevresinin, Kemer ve Side'nin geçmişini bilenler bilir. Bugün lüks otellerin bulunduğu birçok alan geçmişte bataklık halindeydi. Yapılan düzenlemelerle bu bölgeler turizme uygun hale getirilerek yatırımcılara kazandırıldı. Turizm Gelişme Bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından Bolu'da doğanın katledileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bizler bu iddiaların aksini savunuyoruz. Önümüzde örnek olarak Uzungöl var, Çamlıhemşin yaylaları var. Mikrofonu uzattığınızda bu bölgelerde yaşayanlar, ‘Mahvettik biz buraları' diyorlar. Neden? Bölgede plansız bir yapılaşma gerçekleşmesinden. Peki, biz Bolu olarak, Bolu köylüleri olarak ormanlarımıza sahip çıkmayı başardık mı? Başardık. Bundan sonra da ormanlarımıza sahip çıkabilmek, plansız ve programsız yapıların inşa edilmesini önlemek için bölgemizde doğru ve profesyonel planlamalar yapılması lazım. Turizm Gelişme Bölgesi ilanıyla plan ve programlar yapılacak, ardından da yatırımlar gerçekleştirilecek. Bu uzun soluklu bir çalışma. Eğer hakkını vererek, doğru bir şekilde yapıp neticelendirebilirsek, benim çocukluğumdan beri duyduğum ‘Bolu turizm kenti olacak' sözünü gerçek manada yerine getirebiliriz. 30 senelik bir rüyayı gerçekleştirebilmek şükürler olsun ki bizlere nasip oldu. Bu en büyük adım ama bundan sonraki adımlarında doğru atılabilmesi için herkesin katkı vermesi gerekir. Buna sadece iktidar milletvekili olarak benim ya da bizlerin değil, muhalefetinde katkı vermesi gerekir. Bürokrasi de bu çalışmanın içinde katkılarıyla yer almalı.” AK Partili siyasiler ve muhtarlar istişare buluşmasının ardından objektiflere poz verdi. Haber Merkezi