Ak Parti Bolu il teşkilatıyla birlikte Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş'u ziyaret eden Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye'de en büyük açığın sosyal güvenlikten geldiğini söyledi. Bu açığın 3-5 yılda kapanmasının mümkün olmadığını belirten Ercoşkun, Belirli bir program çerçevesinde taviz vermeden bu açığı kapatma hedeflerimiz var. 2023 hedeflerimizden aslında bir tanesi de bu” diye konuştu. Ak Parti İl Teşkilatı Ağustos ayında Düzce'den Bolu'ya atanan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş'u ziyaret etti. Ziyarete Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve çok sayıda il yönetim kurulu üyesi katıldı.

“BİZLERE DÜŞEN BİR GÖREV VARSA İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA HER ZAMAN YANIZDAYIZ”

Gerçekleşen ziyaretin hayırlı olsun” ziyareti olduğunu ve Ak Parti İl teşkilatları olarak İl Müdürü Erhan Çavuş'a görevinde başarılar dilemek istediklerini söyleyen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Atandığı günden beri ziyarette bulunamamıştık bu vesileyle milletvekillimiz, il genel meclisi başkanımız ve il teşkilatımızla birlikte hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bolu'daki hizmet süresince kendisine başarılar ve hayırlı görevler diliyoruz. Allah yardımcısı olsun. Kurumla ilgili bizlere düşen bir görev varsa milletvekillerimiz ile beraber kurumun ihtiyaçları doğrultusunda her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” dedi.

“SGK HÜKÜMETİMİZİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ANLAMINDA BUGÜNE KADAR EN ÖNEMLİ ADIMLARI ATTIĞI BİR KURUM”

Coşkunyürek'in ardından konuşan Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da Erhan Çavuş'a görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun önemine değinen Ercoşkun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hükümetimizin değişim ve dönüşüm anlamında bugüne kadar en önemli adımları attığı bir kurum. Çünkü biliyorsunuz SSK ve Bağkur iki ayrı kurum olarak faaliyet gösterirdi ve bu nedenle tüm sağlık hizmetleri de dolayısıyla ayrı şekilde gerçekleşirdi. Yine bunun yanında geçmişte uygulanmayan birçok hizmette bu kurumların bünyesinde farklı farklı gerçekleştirilmeye çalışılırdı. Bunların tek çatı altında toplanması, dolayısıyla hem Sosyal Güvenlik Hizmetleri'nin ve buna bağlı başta sağlık hizmetleri olmak üzere diğer hizmetlerin bir kurumun altında veriliyor olması vatandaşımız için çok büyük bir kolaylık oldu” dedi.

“TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AÇIĞI SOSYAL GÜVENLİKTEN GELİYOR”

Hükümet olarak Türkiye'deki en büyük açığın Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldiğini bildiklerini ve Ak Parti'nin 2023 hedeflerinden bir tanesinin de bu açığın kapatılması olduğunu söyleyen tecrübeli siyasetçi, Türkiye'nin en büyük açığı sosyal güvenlikten geliyor. Bunu biliyoruz. Çünkü geçmişteki popülist yaklaşımlardan dolayı, çok erken emekliliklerden, adaletsiz gelir dağılımından kaynaklanan çok ciddi bir açık söz konusu. Ve bunun da hemen bir yılda, üç ya da beş yılda kapanması da mümkün değil. Ama belirli bir program çerçevesinde taviz vermeden bu açığı kapatma hedeflerimiz var. 2023 hedeflerimizden aslında bir tanesi de bu” şeklinde konuştu

Milletvekili Ali Ercoşkun, konuşmasında son olarak şunları kaydetti; Toplumun hemen hemen her kesimine hitap eden böylesine bir kurumda hizmetlerin aksamadan vatandaş memnuniyeti içerisinde ilerlemesi de bizler için önemli ve öncelikli. Bu manada ben sayın müdürümüze teşekkür ediyorum. Her türlü iyi ve doğru işin arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hem milletvekili olarak, hem de Ak Parti teşkilatları olarak nerde, hangi konuda çalışmak söz konusu olursa bizler taşın altına elimizi koymaya hazırız.”

Sosyal Güvenlik il Müdürü Erhan Çavuş'ta Ak Partili siyasilerin ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, mutluluk duyduğunu söyledi. İl müdürü Çavuş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir kurum. Çünkü her birimizi çok yakından ilgilendiriyor. Meslek hayatına giren bir kişi hemen ‘ne zaman emekli olacağım?' sorusunu sorar. Kurum mevzuatının karmaşık yapısından dolayı herkesin okuduğunda anlayacağı bir yapıda değil. Dolayısıyla bizleri daha da öneli hale getiriyor. ‘Ne zaman emekli olacağım?', ‘haklarım nelerdir' soruları buradan öğreniliyor ve bu hizmeti veriyoruz. Dolayısıyla elimizden geldiğince, göreve başladığım andan itibaren vatandaşın hizmetindeyiz. Vatandaşımızı bilgiye kolay ulaşabilir hale nasıl getirebiliriz, işlemlerini daha kolay nasıl hallederek kurumdan ayrılır bunun derdindeyiz” diye konuştu.