AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü neden ile bir mesaj yayınladı.
Ercoşkun yayınladığı mesajda; Aziz milletimiz özgürlüğünü ve bağımsızlığını tarih içinde büyük mücadelelerle kazanmıştır. Yurdun dört bir köşesinde yediden yetmişe verilen mücadeleler tüm dünya milletlerine örnek olmuş, destan niteliği kazanmıştır. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi de bundan tam 99 yıl önce cereyan etmiş olan Çanakkale zaferidir.”
Ercoşkun; Bu zafer, cihanı hayrete düşüren cefakâr analar ile yiğit ve kahraman Mehmetçiğin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, vatan, millet, bayrak, din ve devlet için göğsünü, bir gül bahçesine girercesine siper ederek bu uğurda şehadet şerbeti içmiş şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları gazilerimizin destanıdır.”
Ercoşkun; Vatan uğruna canını seve seve feda ederek kanının rengini bayrağımıza vermiş ve Çanakkale geçilmez dedirten 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin ve bir milletin topyekûn destanıdır. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, bu manevi gücü ve yüksek ruhu şöyle dile getirmiştir. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.” Bugün de, milletçe aynı ruhu yaşattığımız müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü münasebetiyle, tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan yazan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve hayır dualarla yâd ediyor, aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.