Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun 1 Kasım seçimleri sonrası teşekkür ziyaretlerini tamamladıktan sonra ilk defa basın mensuplarıyla bir araya gelerek 1 Kasım seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ercoşkun, 1 Kasımda sadece Ak Parti'ye oy verenler kazanmadı, ülkenin tamamı kazandı” dedi.

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Ercoşkun, 1 Kasım seçimleri ülkemizin, Milletimizin, Vatanımızın birliğine beraberliğine, bütünlüğüne ve dirliğine vesile olsun inşallah diyerek bir seçim dönemi geçirmiştik. Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki, 1 Kasım akşamı Bolu'da almış olduğumuz seçim neticeleri ama daha önemlisi ülke genelinde almış olduğumuz seçim neticeleri inşallah ülkemizin geleceğine dair ümitlerimizi daha da yeşertti, geleceğe dair olan inancımızı çok daha kuvvetlendirdi” dedi.

“ÜLKENİN TAMAMI KAZANDI”

Bu seçimi sadece Ak Parti'ye oy verenlerin değil bütün Türkiye vatandaşlarının kazandığını belirten Ercoşkun, Ak Parti'nin %50'ye yakın oy oranı ile tek başına iktidar olması aslında sadece Ak Parti'nin kazandığını da göstermez. Ben Bolu'nun her köşesinde, tüm ilçelerde teşekkür ziyaretleri esnasında tüm vatandaşlarımızla yaptığım görüşmelerde seçim neticelerinin sadece Ak Parti'ye oy verenler değil vermeyenleri de memnun ettiğini gördüm. Bu manada 1 Kasımda sadece Ak Parti'ye oy verenler kazanmadı, ülkenin tamamı kazandı. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak nitelendiren her bir vatandaşımız kazandı. Burada tabiî ki kötü niyetli kötü emelli, vatan hainlerini ayrı tutmak istiyorum. Çünkü bunların emellerini, gayelerini milletimiz de çok iyi gördü ve sandığa da zaten bu görüşlerini yansıttı” şeklinde konuştu.

“SORUMLULUĞUMUZUN ARTTIĞININ BİLİNCİNDEYİZ”

1 Kasım'da vatandaşın sandığa yansıttığı iradenin, üzerlerindeki sorumlulukları bir kat daha artırdığını belirten Ali Ercoşkun, Bu neticeler bizim sorumluluğumuzu da bir kat daha artırdı. 13 yıllık tek başına iktidar döneminde ülkeye yapılan hizmetleri daha da ileri noktalara götürebilmek için, geçtiğimiz dönemde elde etmiş olduğumuz tecrübeler ile, bunların üzerine bir kat daha koyabilmek için sorumluluğumuzun arttığının bilincindeyiz. İnşallah hakkını verebilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin. Layıkıyla almış olduğumuz sorumluluğun gereğini yerine getirebilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin. Allah utandırmasın. Seçim neticelerinden bireysel olarak paylar çıkarmak çok doğru değil diye düşünüyorum. Bunun yerine kolektif olarak, birlik ve beraberlik anlamındaki durumun öne çıkartılması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü bu seçim neticesi sonuçta milletin bir takdiri. 5 ay gibi kısa bir zamanda böylesine büyük bir artışı şahsi başarılara endekslemek en başta millete bir haksızlık olur. Milletin sağduyusuna haksızlık olur” diye konuştu.

“ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ziyaretlere devam edeceklerini belirten Ali Ercoşkun, İlçe bazında baktığımızda en yüksek oy artışımız Yeniçağa ilçesinde gerçekleşti. Seçime katılan vatandaşların tamamının oyunu aldığımız köylerimiz var. Yapmış olduğumuz teşekkür ziyaretlerinde tabi ki ilk başta teşkilatlarımızı ve esnafımızı ziyaret etme şansımız oldu. Ama bundan sonraki ziyaretlerde, geçtiğimiz seçimlerden sonra da yaptığımız o köy ziyaretlerimizi ve belde ziyaretlerimizi planlı programlı bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ YOĞUN BİR SÜREÇ OLACAK”

Mecliste bütçe görüşmelerinin başlayacağını ve yoğun bir şekilde geçeceğini belirten Ercoşkun, Önümüzdeki süreç yoğun bir süreç olacak. Çünkü Meclis çalışmalarının en yoğun geçtiği dönemler bütçe görüşmelerinin olduğu dönemlerdir. Zaman itibari ile de Kasım ayı bütçe görüşmelerinin çoktan başlanması gereken bir ay. Dolayısıyla takvim biraz sıkışacak, içinde bulunduğumuz Kasım ayı ve önümüzdeki Aralık ayında çok ciddi bir meclis mesaisi olacak. Bütçe görüşmeleri esnasında Cumartesi Pazar da dahil olmak üzere bir çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu. (Emrah ÖGET)