TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Rusya'nın Novovoronezh şehrindeki Nükleer güç santralinde ve Voronejsk maden ocağında incelemelerde bulunuyor.
Ercoşkun yaptığı açıklamada; "TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak, 5-9 Haziran 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Novovoronezh şehrinde 21 Milletvekili ve teknik ekiplerden oluşan heyet ile birlikte Nükleer Güç Santrali ve yeraltı madenlerini incelemelerimize devam ediyoruz. Aynı zamanda Moskova'da Rus Parlamentosu Enerji komisyonu başkanı ve bazı Rus Milletvekilleri ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali CEO'su ve yöneticileri ile görüşme imkânımız oldu. Bu görüşmelerde TBMM de temsil edilen tüm siyasi partilerin Milletvekilleri gerek Akkuyu ile ilgili gerekse Nükleer Enerji ile ilgili merak edilen tüm konuları sorma imkânımız oldu.”
Dünyada faal olarak çalışan 437 aktif Nükleer santral var”
Ercoşkun; ABD'de 104, Fransa'da 58, Rusya'da 33, Güney Kore'de 23, İsveç'de 10 tane, kısaca Dünyada faal olarak çalışan 437 tane, inşa sürecinde ise 68 tane Nükleer Santral bulunmakta. Ülkemizin 2023'de ilk 10 ekonomi vizyonuna ulaşabilmesinin kapılarını açacak olan Nükleer Enerji konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz.”
Ercoşkun; Soma'da meydana gelen ve tüm Ülkenin yüreğini yakan maden kazası gibi kazaların bir daha ülkemizde yaşanmaması için, Rusya-Voronejsk maden ocağında incelemeler yapmaktayız. İnanıyorum ki, komisyonumuz tarafından hazırlanacak rapor maden kazalarının önlenmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.