Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomi Komitesi Başkanı ve Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun 31 Mart -2 Nisan 2014 tarihinde Lisbon'da yapılacak olan AİBPA toplantısına katılmak üzere Portekize'e gitti.
AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun açıklamasında, "Toplantıda Asambleye bağlı komitelerin önümüzdeki dönemde gündemlerinde yer alacak konular görüşülecek ve karara bağlanacak” dedi.
Ercoşkun, Doğu Avrupa ülkelerinin ekonomilerini daha etkin kullanılarak önünün açılması ve bu ülkelerinin ekonomik sıkıntılarını atlatabilmeleri üzerine toplantılar yapacağız. Ülkemizde başarısı kanıtlanmış olan ekonomik politikamızı bu toplantıda AİBPA Ekonomik Komite Başkanı olarak anlatacağım. Bunların içerisinde başlıca olarak, destek türü nasıl olmalı ve ülke ekonomisinde kararlılık gibi konular yer almakta. Toplantının ikinci gününde ise Kuzey Afrika ülkelerinde dondurulmuş varlıklarının kurtarılması, bu ülkelerin hükümet kararları için bir danışma ve yol haritasının oluşturulması, ayrıca varlık kurtarma, adli ve siyasi koordinasyon ve kazanılan fonların uygun olarak kullanılması gibi konular görüşülecek. 31 Mart -2 Nisan 2014 tarihinde Lisbon'da yapacağımız toplantılara Akdeniz ülkelerinden bakanlar ve bürokratlar da katılacak" dedi.
Ercoşkun çarşamba günü yurda dönecek.