AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın yaptığı eleştirilere cevap verirken, Bolu siyasetinde dilin düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Tanju Özcan'ın polemiklerden beslendiğini belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bu değeri siz bir siyasi partinin kutlama programı şeklinde yansıtmaya çalışırsanız ki (Geçtiğimiz yıllarda da bu oldu) gerçekten bu, bu beldeye, Bolu'ya iyilik yapmış olamazsınız. Maalesef CHP bunda ısrar ediyor. Tanju beyin de bu güne gelmesindeki belki de en büyük pay, evet kendi çalışmaları olabilir ama bu tür polemiklerden beslendiği kanaatindeyim ben” dedi.

“KULLANDIĞIMIZ DİLİ DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Bolu'da ki siyasetçilerin kullandığı dili değiştirmesi gerektiğini belirten Ercoşkun, Açıkçası hoş şeyler değil. Ama bizim Bolu'daki siyasetçiler olarak kullandığımız dili düzeltmemiz lazım. Bundan da bir siyasi rant elde etmeye de çalışmamamız lazım. Tanju beyin bu ifadelerini bir milletvekilini yakıştıramıyorum. Aynı şekilde Vali Beye de bu manada değerlendirmesini hiçbir manada tasvip etmem mümkün değil. Bir milletvekiline bir siyasetçiye yakışmadığı gibi, devleti ilimizde en üst akmamda temsil eden kişiye böylesine bir eleştiri yapılmasını da kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BU DURUMU ŞİDDETLE KINAMAK LAZIM”

Bu olaylar başlamadan öne PKK'nın bölgede 250'den fazla terör faaliyetinde bulunduğuna değinen Ercoşkun, Eyleme geçeceklerini ilan ettiklerini de hepimiz gördük. Neticede de olaylar patladı. Olaylar patlayınca da devlet kudretini bu şekilde gösterecek. Varlığını gerek bölgede gerekse dosta ve düşmana yedi düvele karşı göstermek zorunda. Biz biliyoruz ki bu vatan hainleri kendi iradeleri ile hareket eden değil Türkiye'nin bu güne kadar elde ettiği kazanımları ve geleceğinin önünü kesmeye çalışan farklı kesimler tarafından kontrol edildiğini çok iyi biliyoruz. Dolayısı ile HDP'nn bu vatan hainliğine devam eden açıklamalarını değerlendirmek bile bence yanlış olur. Bence bir seviye bile ifade etmez. Bu vatan hainliğini milletin gözü önünde cereyan eden bu durumu şiddetle kınamak lazım” diye konuştu.

“ASIL DİKTATÖRLÜK BURADA”

Seçim hükümetinde görev alması nedeniyle MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş'e ve Yalçın Topçu'yla ilgili görüşlerini de aktaran Ercoşkun, Tuğrul Türkeş: Anayasal bir zorunlulukla kurulan bir seçim hükümetinde anayasanın hükümlerine göre yer alması bir milletvekilinin, bir partiden ihraç edilmesi neticesini doğurmaz. Biraz önce diktatörlük ile itham edilen birçok kişi ve kuruluşu gördük. Ama asıl diktatörlük burada. Burada Tuğrul Türkeş'in ve Sayın Yalçın Topçu'nun hükümette yer alması bu devletin kurum ve kuruluşlarına bağlılıklarına anayasaya bağlılıklarını ifade eder. Bir siyasi partiden ihraç edilmelerine gerekçe olamaz. Sayın Türkeş'in bunu yargıya taşıyacağını ve olumlu netice alacağını düşünüyorum. Ama hükümette yer almalarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Haber Merkezi