Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun bir mesaj yayımlayarak birçok kişinin bilmediği tarihi günü hatırlattı. Ercoşkun mesajında Osmanlı Devleti'nin 714'üncü kuruluş yıldönümünü kutladı.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un 27 Ocak Osmanlı Devletinin Kuruluş Yıldönümü mesajı şu şekilde;
“Bugün cedlerimiz Osman Gazi önderliğinde büyük bir devletin kuruluşunu gerçekleştirdiler. Osmanlı Devleti 1299 yılında zor koşullar altında birçok Anadolu Beyliğinin arasında kurulmuştur. Bugün bu şanlı Devletin 714. Kuruluş Yıl Dönümü'nü kutluyoruz.
Osmanlı Devleti asırlarca dünyanın hiçbir zaman göremediği huzuru yaşatmış, hiçbir devletin dünya devletlerinden göremediği saygıyı görmüştür. Kıtalara dağılan görkemli vatanıyla, asırlar boyu süren şöhretiyle, Fatih'i, Selim'i, Sultan Süleyman'ıyla, tarihe damgasını vuran bu şanlı Devlet, Asya'ya Afrika'ya Avrupa'ya hükmederek tüm dünyaya şanını yaymıştır. İşte bizler bu milleti millet, devleti devlet yapan ecdadın torunlarıyız.
Geniş bir coğrafyada, çok farklı etnik grupları sulh içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sahifelerine adını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmalıyız. Hoşgörü, hak ve adaletin hâkim olduğu, birçok ulusun aynı çatı altında sorunsuz yaşadığı, kardeşlik yaptığı, Osmanlı Devleti'nin 714. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu vesile ile tüm milletçe birlik ve beraberlik içinde daha güzel günler geçirmeyi temenni ediyorum.”