AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilimize ek 500 kişilik istihdam sağlandığını açıkladı. Sağlanan istihdamın özellikle okullarda eksikliği hissedilen hizmetli kadroları için kullanacağını belirten Ercoşkun”, Geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında 190 personel istihdamı sağlayabilmiştik. Ancak yapılan bu ek 500 istihdamla birlikte bu sayıyı 350'ye çıkararak, okullara destek olmak istiyoruz. Geri kalan personelleri ihtiyacı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtacağız.” dedi.

HABER: HAKAN AYDIN

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu'ya 6,5 milyon liralık ek kaynak sağladıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda başlatılan Toplam Yararına Programları kapsamında vatandaşların geçici istihda edildiğini hatırlatan Ercoşkun, bu yıl TYP kapsamında ek 500 kişilik kadro tahsisi yapılacağını açıkladı. Ercoşkun, Toplum Yararına Programlar(TYP) çerçevesinde bu yıla ilave olarak geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonrası 500 kişilik ilave kontenjan Bolu'ya tahsis edildi. Bu 500 ilave 5 Ekim'de çalışmaya başlayacak, Haziran ayına kadar devam edecek. Bolu'ya verilen 500 ek istihdamın büyük bir kısmını özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanacağız” dedi.

Alınan ek istihdamın özellikle okullarda kullanılacağının altını çizen Ercoşkun, Özellikle okullarımız hizmetli noktasında ciddi sıkıntı çekiliyor. Bu noktada okullarımızın sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında 190 personel istihdamı sağlayabilmiştik. Ancak yapılan bu ek 500 istihdamla birlikte bu sayıyı 350'ye çıkararak, okullara destek olmak istiyoruz. Geri kalan personelleri ihtiyacı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtacağız. Bu projeyle hem ilimize kaynak aktarmış oluyoruz hem de vatandaşımızın bire bir hizmet almasını daha da kolaylaştırmış bulunuyoruz. Ben öncelikle bakanımıza ve başbakanımıza verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

500 kişilik ek istihdamın 6,5 milyon gibi bir kaynağın Bolu'ya getirilmesi anlamına geldiğini belirten Ercoşkun, Şunu da belirtmek lazım. Geçmiş yıllarda İş Kur'a gönderilen 1,5-2 milyon gibi ödenekler, kullanılmadığı için geri gönderiliyordu. Yaptığımız çalışmalar ve müdürlüğümüzün çalışmaları sonrası şu anda yılda 16 milyon gibi bir kaynağı kullanabiliyoruz. Buda kentimizde kurumumuzun geldiği noktayı gösterir. Bu özverili çalışmalarından dolayı kurumumuza da teşekkür etmek gerekiyor” diye konuştu.