AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun seçim sonrası Muhtarlar Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştirerek tüm muhtarlara görevinde başarılar diledi. Ercoşkun; Bundan önce hizmet eden arkadaşlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta onlar ellerinden geldiği kadar köylerine hizmet etmeye çalıştılar. Şu anda da tekrar göreve seçilen veya yeni başlayan muhtar arkadaşlarımı da görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum” dedi.
AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Siyasi partilerin temsilcileri olarak Bolu'nun her köşesinde kendimizi ifade etmeye çalıştık. Gerek iktidar partisi, gerekse muhalefet partisi herkes kendisi ile alakalı duygularını düşüncelerini,memleket ile ilgili meselelerini dile getirmeye çalıştılar. Ama 30 Mart günü vatandaş sandığa kendi iradesini yansıttı. Aslına bakarsanız bizler siyasi partiler olarak tabi ki genel başkanlarımız, parti üst düzeydeki insanlar böyle bir kampanya yürütüyoruz ama bizden daha zor olan seçimler biliyorum ki muhtarlık seçimleri. Çünkü bizlerin mesai arkadaşları olarak sizlerin bulunmuş olduğunuz, seçilmiş olduğunuz bölgelerde ne tür zorluklarla sıkıntılarla karşılaştığınızı biliyoruz. En iyi bilenlerden birisiyiz. Dolayısı sizler bizden biraz daha sıkıntılı, stresli bir ortam geçirdiniz ama bunların hepsi 30 Mart akşamı bitti. Sonuçta 30 Marttan sonra milletin iradensin sandığa yansıması ile beraber mesai arkadaşları olarak muhtarlarımızla ilçelerimize, Bolu'muza, ülkemize hizmet etme noktasında birlikte çalışacağız. Bundan önce beraber bazı işleri gerçekleştirmiştik. Yatığımız işler oldu, yapamadığımız, eksik kaldığımız işler de oldu muhakkak. Sonuçta bütün bunlar imkanlar çerçevesinde gerçekleşiyor. Dolayısı ile biz daha fazla ne yapabiliriz, daha fazla nasıl gayret edebiliriz hep bunu peşinde olduk. Ama yapamadığımız işler için kusurumuza bakmayın. Bu çalışmadığımızdan, gayret etmediğimizde değil. İmkanlar çerçevesindedir. Yapmış olduğumuz vatandaşın hak ettiği ilerdi. Bundan sonra da hep beraber daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz.
Bolu olarak genel manada çok güzel bir seçim ortamı geçti. Her hangi bir sıkıntı, herhangi bir hoş olmayan bir durumla karşılaşmadık. Ufak tefek gerginlikler muhakkak olmuştur ama tüm Bolu satında çok temiz bir seçim ortamı oldu. Bu vesile ile bu ortamda tabi sizlerinde emeğiniz var. Bu vesile ile sizlere bu manada da teşekkür etmek istiyorum. Bundan önce hizmet eden arkadaşlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta onlar ellerinden geldiği kadar köylerine hizmet etmeye çalıştılar. Şu anda da tekrar göreve seçilen veya yeni başlayan muhtar arkadaşlarımı da görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Allah utandırmasın, Allah hayırlı hizmetler yapmayı hep birlikte nasip etsin inşallah.
Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Her zaman ilk ziyareti Muhtarlar Derneğimize gerçekleştiriyorsunuz. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. %40 civarında arkadaşımız değişti ama değişen arkadaşlarımızın hepsi bizim tanıdığımız simalar. Bu bir demokrasi ve hizmet yarışı. Ben kaybeden muhtar arkadaşlarımın da iyi hizmetler verdiğine inanıyorum. Kaybeden ağabeylerimize, arkadaşlarımızı da her zaman kapımız açıktır. Yeni arkadaşlarımızla da önümüzdeki dönemde iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Biz sizin gözünüz kulağınız olmaya alışacağız.