AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Kalıcı Konutlar'da muhtar ve site yöneticileri ile yaptığı toplantıda aydınlatma probleminin çözüldüğü müjdesini verdi. Ercoşkun karartma uygulamasının sadece Bolu'da değil, tüm Türkiye'de Hazine tarafından gerçekleştirilen bir uygulama olduğunu söyledi. Ercoşkun, karartma uygulanan diğer illerden önce Bolu'da bu sorunun aşıldığını belirtti ve Burası oralardan önce aydınlığa kavuşacak. Bolu bunu yapacak” dedi.
Kalıcı Konutlar'da uygulanan elektrik kesintisinin kısa bir süre sonra sona ereceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Umutkent Mahalle Muhtarlığında Muhtar Mehmet Kılınç, İhsan Yılmaz ve site yöneticileri birlikte durumu istişare etti. Ercoşkun hiçbir devlet işinin bu kadar kısa sürede çözülemeyeceğini belirterek Bu bir başarıdır” diye konuştu. Ercoşkun şöyle devam etti:
Binaların aralarındaki aydınlatma direkleri dekoratif oldukları gerekçesiyle burası da bir site olarak değerlendirildikleri için elektrikleri kesildi. Bir müddet bunu görüştük SEDAŞ Genel Müdürü ile. Belli bir tarihte kesileceği biliniyordu ve durdurduk kesilmesini ama ondan sonra farklı müdahaleler oldu. Bu yüzden kesinti oldu. Bir genelge üzerine bu uygulama yapıldı. Hazine tarafından uygulanan bir genelge gereği yapılmıştı. Köylerde buna benzer uygulamalar yapıldı.
Bolu'nun pilot il olduğu ve sadece bu uygulamanın Bolu'da yapıldığı külliyen yalan ve yanlıştır. Türkiye genelinde yapılan bir çalışma bu. Sadece Bolu'da yapılmadı.
Hem site oluşu hem dekoratif direklerden kaynaklandığı için rapor bu yönde tutuldu ve kesinti uygulandı. Ener ji Bakanımızla ve diğer taraftan bu konuyla alakalı SEDAŞ Genel Müdürü ile birebir şahsen görüştükten sonra konuyu detaylı anlattım ve buranın site olarak değerlendirilemeyeceğini söyledim. Çünkü buranın Bayındırlık Bakanlığı tarafından depremden sonra yapılmış yerleşim yerleri olduğunu ve dolayısıyla etrafında duvar, perde, çit ne derseniz hiçbir şey olmadığını ve herkese açık olduğunu anlattım. Dolayısıyla o ortadan kalktı. Dekoratif aydınlatma direklerinden kaynaklanan meseleyi de Bakanımız SEDAŞ Genel Müdürü'ne verdiği talimatla ve onlar da beni aradılar buradaki işletme şefi İsmail Doğan ile de görüşmeleri yaptık. Bu direklerin SEDAŞ'a ait aydınlatma direkleri ile değişmesi projesi gerçekleşiyor şuanda. Bu da bitmek üzere. 2012-2013 geçişinden kaynaklanan bir durum var ama bunu beklemeden proje biter bitmez bütçe noktasında Bakanın da desteğiyle buradaki direkleri SEDAŞ'ın direkleriyle değiştirerek aydınlatma meselesini kökten çözmüş olacağız. Bunun için sizi ziyaret ettim.
Ercoşkun toplantıya katılan site yöneticilerinin sorularını da yanıtladı.
O zaman bunun parasını SEDAŞ'tan alıyorlar. Çünkü listede burası var, elektrik parasını hazinenin ödediği kısım var ve normalde aydınlatmaları Hazine ödüyor. Burası listede göründüğü için dekoratif direk olarak SEDAŞ yakarsa hiç söndürmesydi olacaktı. Sıkıntı orada oldu. Şuanda da SEDAŞ yakarsa parasını vermek zorunda kalacak. Özel Şirket olunca da buna yanaşmıyor. Devlet'te olsa farklı olabilirdi. O yüzden biz 6 ayda olacak işi bir ayda çözmeye çalışıyoruz. Bizim işimiz bu sorunları çözebilme noktasında gayret göstermek. Yaptığım ve yapacağım şeyler bunlar. Hızlı bir çözüm oldu ayrıca. Envai çeşit dedikodu dönüyor ortada. Düzce'de yokmuş kesinti, Sakarya'da öyle değilmiş diye. İsteyen gidip bakabilir. Oralarda tamamen bu ışıklar sönük. Burası oralardan önce bunları yakacak. Bolu bunu yapacak yani.
Hazine karar veriyor buna. Dekoratif olup olmadığına orası karar veriyor ve sadece Kalıcı Konutlar'da, Bolu'da değil, tüm Türkiye'de alınan ve uygulanan bir karar bu. Burada bir