AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun yoğun geçen meclis temposunun ardından çıkan torba yasa hakkında konuştu ve muhtarlara müjde verdi. Yasa kapsamında 457 lira olan muhtar ödeneği, 875 liraya çıkacak.
TBMM'Nin yoğun bir çalışma temposunun ardından tatile girdiğini belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, muhtarların yıllardan beri talep ettikleri maaş iyleştirmesinin Torba Yasa'ya dahil edildiğini belirtti. Ercoşkun, 13 günlük bir maraton tabiri caizse. Neredeyse yatağı yorganı meclise serecektik. O derece yoğun bir çalışma temposu ile bir torba yasa kabul edildi. Torba yasa birçok farklı kanunu, farklı konuyu ilgilendiren yasaların tek bir çatı altında görüşülmesini ifade ediyor aslında. Torba yasa kapsamında Bolumuzu da, Bolu'daki yaşayan vatandaşlarımız da ilgilendiren birçok madde var. Ama en önemlisi belki uzun dönemden beri özellikle muhtarlarımızın bizlere dile getirdiği, muhtarlarımızın sosyal imkânlarının, gerek almış oldukları ödeneklerin, gerekse diğer imkanlarının iyileştirilmesi noktasındaki taleplerdi. Şu anda ciddi bir artış yaptık muhtarlar için. Artık Muhtarlarımız 875 Lira ödenek verilecek. 457 Lira olan ödenekleri, 875 Liraya çıkacak. Bu yaklaşık iki kata yakın bir artış demek ve talep edilen imkanları sağlamış olacağız muhtarlara. Belki bu da yeterli görülmeyebilir. Ama zaten bir toplumsal sorumluluk gerçekleştiren muhtarlarımızın yükünü bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız. Başta Bolulu muhtarlarımız olmak üzere tüm Türkiye'deki muhtarlara hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“DOĞALGAZ MAHDURİYETİ GİDERİLECEK”
Doğalgaz'da yaklaşık iki yıldır yaşanan sıkıntının aşıldığını ve çalışmaların çok kısa sürede başlayacağına inandığını belirten Milletvekili Ercoşkun, Doğalgaz uzun dönemdir Bolu'daki bir çok kesimi etkileyen, en başta tabi vatandaşı etkiliyor, çünkü satın almış oldukları evde doğalgazı kullanamamaktan dolayı acaba bu kış taşınabilecek miyiz, taşınamayacak mıyız diye düşünüyor. Veya mevcut evlerindeki ısıtma tertibatını değiştirdikleri için bağlantı yapamayan ve bu noktada mağdur olan birçok vatandaşımız vardı. Vatandaşla beraber en başta konut üreten müteahhitler bunun yanında doğalgaz sektöründe çalışan iş yeri sahipleri gibi oldukça geniş bir kesimi etkileyen önemli bir problemdi bu. Bildiniz gibi mahkeme kararı sebebi ile zaten kesintiye uğramıştı. Danıştay'ın kararı vermesi ve gerekçeli kararı da yazması ile beraber zaten uzun müddettir takip ettiğimiz bu işte Beygaz'ın bağlı bulunduğu Aksa Holding'in sahibi Cemil Kazancı ile bir telefon görüşmesi yaptım ve neticede gerekli planlamaları gerçekleştirdiklerini ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını bildirdiler. Tabi ramazan ayı içerisindeyiz. Hem bu Ramazan Ayı sonunda bir bayram süreci gerçekleşecek. Oldukça kapsamlı çalışmalar söz konusu olduğu için belki bayramdan sonraya bu çalışmalar kalabilir. Belki bayramdan sonra hızlı bir şekilde bir başlangıç gerçekleştirebilir. Ama bizim arzumuz tabi hiç vakit kaybetmeden bu işe başlanması. Ama Allahın izini ile bu sene oldukça fazla derecede yol kat edeceğiz” diye konuştu.