TBMM'nin Meclis Başkanlığı seçimleri sonrası Köroğlu Haber'e özel açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun, Meclis'te bir temayülün tekrarlandığını belirtti. Bahçeli'nin oylarını geçersiz kullandırması konusuna da değinen Ercoşkun, MHP tek vücut olarak hareket etti. HDP ile aynı doğrultuda hareket etmeme konusuna sadık kalmış oldular. Tavır değişikliği gerçekleştirmedikleri için tebrik etmek gerekir MHP'yi” dedi.

TBMM 4. Turda Başkanını seçti. AKP Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla TBMM Başkanı seçildi. 4. Tur oylamada Deniz Baykal 182 oy aldı. 4. Tur oylamaya 547 milletvekili katıldı. 29 oy boş olarak kullanılırken, 78 oy ise geçersiz sayıldı.

Yapılan seçimin Meclis'te bir temayülün tekrarı olduğunu söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, şunları söyledi: Meclis'te bir temayül aslında tekrarlandı. Bir istisna dışında TBMM'yi oluşturan parti gruplarından en yüksek sayıya sahip olanda Meclis Başkanı seçilmiş. Bugün de aslında bunun bir tekrarı oldu. 550 milletvekilinin 258'i AK Parti'ye ait. Dolayısıyla iki partinin bir araya gelmesiyle de bu sayı geçilemediği için AK Parti Grubu da tek bir fire de vermeden adayının arkasında durdu. Netice itibarıyla AK parti Grubundan bir Bakanımız Meclis Başkanı olarak seçildi, hayırlı olsun diyoruz.

“MHP TEK VÜCUT OLARAK HAREKET ETTİ”
Tabi ki. Sonuçta eğer Bahçeli de destek vermiş olsaydı, 3 parti ancak bir araya gelip seçilebiliyordu. Kaldı ki HDP'nin belli miktardaki milletvekilinin tamamının destek vermediği görülüyor Baykal'a. 50 kadarı vermiş, kalan destek vermemiş. Grup olarak hareket edemedi HDP. MHP ise öyle veya böyle eleştiririz veya eleştirmeyiz tek vücut olarak hareket etti. Koymuş oldukları bir çerçeve vardı HDP ile aynı doğrultuda hareket etmeme noktasında. Buna sadık kalmış oldular. Tavır değişikliği gerçekleştirmedikleri için tebrik etmek gerekir MHP'yi” Haber Merkezi