AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik (AİB) Parlamento Başkanları Zirvesi Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un ev sahipliğinde yapılacak AİB'ye üye ülkelerin Parlamento Başkanları ile Marsilya'da bir araya gelecek. Ali Ercoşkun Foruma ve Zirveye gözlemci olarak AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı sıfatıyla katılacak.
AnnaLindh Kültürlerarası Diyalog Vakfı 2.Forumu ve AİB Parlamento Başkanları Zirvesi, 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde Fransa'nın Marsilya şehrinde düzenlenecek.
Foruma ve Zirveye gözlemci olarak AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı sıfatıyla AK Parti Bolu Milletvekili
Ali Ercoşkun ile Enerji Komitesi Başkan Yardımcısı sıfatıyla Şafak Pavey katılacak. Zirvede TBMM'yi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut temsil edecek.
Ercoşkun yaptığı açıklamada, Akdeniz'in iki yakası arasında diyaloğu yeniden başlatmak' temasıyla düzenlenecek forumun binden fazla sivil toplum temsilcisini bir araya getirecek. Akdeniz bölgesinde hızlı değişimlerin meydana geldiği mevcut konjonktürde, endişelerini ulusal parlamento ve hükümetlere aktarabilmek için sivil toplumla buluşmanın seçilmiş temsilciler olarak görevleri dahilinde olduğu, bu çerçevede Akdeniz İçin Birlik üyesi 38 ülkenin parlamento başkanının veya yardımcısının anılan forum kapsamında düzenlenecek zirveye katılacak. Bu zirvenin 2008'de Paris'te düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nden bu yana ilk üst düzey katılımlı siyasi toplantı niteliği taşıyacak” dedi.
Fransa Devlet Başkanı François Hollande de söz konusu zirvenin kapanış konuşmasını yapacak.
Bu zirve, Akdeniz'in her iki yakasından bin kadar sivil toplum temsilcisini, genç insanı, sanatçıları, yerel düzeyde seçilmiş yetkilileri ve ekonomik aktörleri bir araya getirecek.