Başkanlığını yaptığı Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi'ni 5-6 Kasım 2012 tarihlerinde Abant'ta toplayan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Komitenin 2013 yılı ilk toplantısını İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirecek.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 5-6 Kasım 2012 tarihlerinde Abant'ta toplanan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA)'nin 24-25 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, AİBPA'da Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Başkanlığını yürüten AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun temsil edecek. Ekonomik ve Mali konular başkanı olan Ercoşkun'un başkanlık yapacağı Roma deki toplantının birinci oturumunda Akdeniz'de İş ve Yatırım İmkânlarının geliştirilmesi konusu görüşülecek. İkinci oturumda ise Avrupa Akdeniz Bankası kurulması konusunun görüşüleceği toplantıya İtalya Parlamentosu adına Komite Başkan Yardımcısı Sergio Dantonı bir konuşma yapacak.
Toplantıya katılmak üzere Roma'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada Ercoşkun; Akdeniz dünyanın bir cazibe noktasıdır. Akdeniz'in cazibe merkezi olmasını devam ettirebilmek için birbirimize destek olmalı, özellikle Güney Akdeniz'de yer alan ülkelerin refahı ve ekonomik istikrarı için daha fazla caba göstermeliyiz. Bu amaçla, bölgede daha fazla iş ve yatırım olanaklarının yaratılması için enerjimizi birleştirerek ortak bir sinerji yaratmalıyız. Ülkemiz bölge ülkeleri ile ekonomik ilişkilerine büyük önem vermektedir. Bu yönde sürekli çalışmakta, sürekli yeni adımlar atmaktadır. Ama biz bunu da yeterli görmüyoruz. Birlikte daha çok proje geliştirmek gerektiğini savunuyoruz, çünkü biliyoruz ki geliştirdiğimiz her projenin, bölgede yasayan halklara büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Açıklamasının devamın da Ercoşkun; Bölge içi ticaretin daha da geliştirilmesi, iş ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi için öncelikle bizler, ticareti kolaylaştırmak ve bunu sağlamak için her türlü çabayı sarf etmek zorundayız. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle ülkelerin kalkınmasına ve bölgeye refah ve istikrar getirilmesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu sebeple, ülkelerimiz arasındaki yakın işbirliğinin büyük önemi bulunduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.