Yapımı süren ilçe yolunun tamamlanması ve TOKİ konutlarının da bitirilmesi ile birlikte Kıbrıscık'ın farklı bir yapıya bürüneceğine dikkat çeken AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kıbrıscık açısından baktığımızda; yolun bitmesiyle ve TOKİ konutlarının da yapılmasıyla ve diğer hizmetlerle beraber Kıbrıscık yeniden eskiye dönüşün en güzel sinyallerini veriyor. Burada ihtiyaçların doğru belirlenerek karşılanması noktasındaki girişimlerimiz var" dedi.
Geçtiğimiz hafta Kıbrıscık ilçesinde yapılan açılış ve Belediyeye kazandırılan araçların hizmete girmeleri nedeniyle Kıbrıscık ilçesine giden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, özellikle her Kıbrıscık ziyaretinde gündeme gelen çöp toplama kamyonu ve itfaiye aracının ilçeye kazandırılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.
Ercoşkun, "Her ziyaretimizde itfaiye aracı gündeme geliyordu. Özellikle de Allah yaşatmasın ama köylerde olabilecek bir yangın afetine Kıbrıscık Belediyemizin süratle müdahale edebilmesi için bir ihtiyaçtı. Böyle bir durumda Bolu'dan ya da başka bir yerden itfaiye aracı beklemek yerine hem Belediyemizin hem de ormanımızın araçlarının yapabilecekleri müdahaleler daha da süratlenmiş ve kuvvetlenmiştir. Çöp kamyonu da Kıbrıscık'ımız için bir ihtiyaç olmasına karşılık; ilçemizin nüfusunun 3 binin altında olmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza böyle bir taleple gittiğimizde çöp kamyonunu veremeyeceklerini ifade ettiler. Ben de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Beyi aradım ve bu kamyonu Bolu Belediyesi'ne alalım, siz de Kıbrıscık Belediyesi'ne hibe edin dedim. Sayın Başkan da bu teklifi duyar duymaz hemen kabul etti. Bu nedenle ben çöp kamyonunu alırken yaptıkları katkı için, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ettiğim kadar Bolu Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Aynı şekilde biz itfaiye aracının satın alınmasını bir kaç yıldır istememize rağmen gerçekleştirememiştik. Çünkü İl Özel İdaresi bütçesinde bu anlamda yeterli bir para yoktu. Ama geçtiğimiz yıl her türlü zorluğa rağmen bu bütçeyi serbest bırakıp Kıbrıscık'ımıza bu itfaiye aracının kazandırılmasına vesile olan İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Mücahit Kutlu'ya da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
"Kıbrıscık'a çok daha şen geleceğiz"
Son yıllarda ilçeye yapılan yatırımlar ve hizmetlerin ardından eskiden yaşanan ilçeden göç sorununun ters bir ivme kazanmaya başladığına dikkat çeken Ercoşkun; ilçe karayolunun da bitmesinin ardından sürecin daha da değişeceğini belirtti.
İlçeye yapılan hizmetlerin tespiti noktasında ilçede yaşayan değil, ülkenin değişik yerlerinde yaşayan Kıbrıscıklıların da kendilerini motive ettiklerini ve bunun için teşekkür eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun; "Gün geçtikçe şehir merkezindeki sosyal imkanların artmasıyla beraber, ister istemez ekonomik ve diğer sebeplerden dolayı büyük şehirlere göç kaçınılmaz oluyor. Fakat Kıbrıscık açısından baktığımızda; yolun bitmesiyle ve TOKİ konutlarının da yapılmasıyla ve diğer hizmetlerle beraber Kıbrıscık yeniden eskiye dönüşün en güzel sinyallerini veriyor. Burada ihtiyaçların doğru belirlenerek karşılanması noktasındaki girişimlerimiz var. Bu süreçte Kıbrıscıklıların; ama sadece Kıbrıscık'ta yaşayan Kıbrıscıklıların değil, Bolu'da, Ankara'da, İstanbul'daki Kıbrıscıklıların bizleri her zaman motive etmeleriyle daha da iyi noktalara gidiyoruz. İnşallah yeni yapılan yolumuzun da bitmesiyle birlikte artık Kıbrıscık'a çok daha güler yüzlü, çok daha şen bir şekilde geleceğiz" diye konuştu.