AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İŞ-KUR'un gerek meslek edindirme gerekse iş ve işverenin bir araya getirilmesinde önemli bir işlev gördüğünü belirterek, Türkiye'de işsizliğin ana kaynağı mesleksizliktir. Artık ne iş olsa yaparım dönemi bitmektedir ki bu da İş-kur'un meslek edindirme eğitimleri ile sağlanmaktadır” dedi.
AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olan İŞKUR, 1946'dan beri başta iş arayan ve işverenler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hizmet sunmakta. İstihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olarak ve işsizlik sigortası hizmetlerini başarıyla yürüterek ülkemiz istihdamına ve refahına önemli katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda iş arayanların yurt içinde ve yurt dışında uygun oldukları işe yerleştirmek ve işverenlerin açık işlerine uygun işgücü bulmak, İŞKUR'un en köklü ve yoğun olarak gerçekleştirdiği hizmetler arasında yer almaktadır. 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde İŞKUR tarafından Türkiye genelinde özel sektör işyerlerinden 1.286.684, kamu işyerlerinden ise 8.534 açık iş alınmış ve bunların %90 oranında bir kısmı başarıyla karşılanmıştır” dedi.
Ercoşkun; Bolu ilimizdeki işyerlerimizce İŞKUR'a verilen açık iş ilanları, 2014 Kasım ayı içerisinde 78 kamu ve özel sektör olmak üzere 197 kişi işverenle görüştürülmüş olup bunların büyük bir çoğunluğu işe yerleştirilmiştir. Özellikle iş ve meslek danışmanlarının göreve başlaması ile birlikte işe yerleştirmede 2014 yılının sonunda olmamıza rağmen ciddi oranda bir artış yaşanmıştır.”

Ercoşkun; Hükümetimizin başlıca amaçlarından birisi olan vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesidir. Bunun içinde iş gereklidir. Bu anlamda İŞKUR'un çalışmalarını sonuna kadar destek veren AK Parti Hükümeti olarak bizler işsizliğin azaltılması konusunda var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.”