Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Göynük'e bağlı Himmetoğlu'nda yapılacak olan termik santralle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ercoşkun, köy halkının yaptığı eylemle alakalı olarak, Hiçbir vatandaşın mağdur olması söz konusu değil. Normalde evin ederi değeri 1 lira ise, en az 2 lira 3 liralık bir ödemenin garantisi var” diye konuştu.

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, köylerine santral yapılmasını istemedikleri için eylem yapan Himmetoğlu Köyü'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercoşkun, Himmetoğlu'nda Türkiye'deki en önemli enerji projelerinden birisi devreye giriyor, inşallah bitmek üzere. Açılışını da çok görkemli bir şekilde hep birlikte Bolu olarak, hatta Türkiye'den de çok ciddi bir katılımla yapacağız inşallah. Yaklaşık 500 milyon dolara yakın bir yatırımla Himmetoğlu Bölgesi'nde geçmişten beri bilinen linyit yataklarının çevreye duyarlı bir şekilde değerlendirilmesi söz konusu olacak. Kullanılan teknoloji dünyada kullanılan en son teknolojilerden. Bu teknolojinin kullanıldığı tesislerle alakalı gerek köyden vatandaşlar gerekse o dönemki arkadaşlarımız, siyasi arkadaşlarımız gittiler gördüler, baktılar hani uzun yıllardır çalışan tesislerle alakalı. Dolayısıyla gelinen noktada o bölgeye çok ciddi istihdam sağlayacak. Göynük Bölgesi zaten beyaz et sektöründe lokomotif bir bölge. Ama diğer taraftan enerji sektöründe de bir merkez olacak bir yapıya adım adım gidiyor. Tabi bu esnada Himmetoğlu Köyü'nün de oradaki evlerin bir kısmının kömür yataklarına tekabül etmesi sebebiyle yerlerinden ayrılması söz konusu. Biz Himmetoğlu'na her Göynük'e gidişimizde bir sefer uğramasak bir diğerinde uğrarız. Buradaki vatandaşlarımızla da bugüne kadar birçok sefer bir araya geldik. Himmetoğlu'ndaki vatandaşlarımızla da Enerji Bakanlığı'na da ziyaretlerde bulunduk. Enerji Bakanlığı'ndan yetkililerle de Himmetoğlu'na ziyaretlerde bulunduk. Benim içimi acıttı orada ağlayan teyzenin görüntüsü. Neden içimi acıttı? Şimdi teyze ağlayıp bir sıkıntısını ifade ediyor ama, belki yeteri kadar bilgiye sahip olmadığı için bunu yapıyor. Çünkü hiçbir vatandaşın mağdur olması söz konusu değil. Normalde evin ederi değeri 1 lira ise, en az 2 lira 3 liralık bir ödemenin garantisi var. Eğer köy hep birlikte bir alanda bu işi yapmak istiyorsa bunun yolu da açık” dedi.

“PROVOKE EDEREK BU GÖRÜNTÜLERE SEBEP AÇAN…”

Yaklaşan seçimler nedeniyle olayın provoke edilmek istendiğini söyleyen Ercoşkun, Ama buradaki sıkıntı maalesef yaklaşan yerel seçimler öncesi insan hayatında olabilecek görüş ayrılıklarını gıdıklayarak tabiri caizse, provoke ederek bu görüntülere sebep açan diğer siyasi parti mensubu arkadaşlar. Çünkü bütün köyün tek bir noktada anlaşmasını sağlarsak eğer, yani evet herkes yeni yer mi istiyor? E tamam o zaman sıkıntı yok. Bakanlık bu konuda destek vereceğini söyledi. Ama bir kısmı yeni yer istiyor, bir kısmı yok ben evin parasını istiyorum dediği zaman o zaman neticeye ulaşmak mümkün değil. Yani buradaki aslında bütün mesele bu. Hiç kimsenin bir mağduriyet yaşaması, herhangi bir şekilde maddi anlamda bir eksiklik yaşaması söz konusu değil bunu açık net söylemek lazım. Bu tür bir şeyde de bizim birinci vazifemiz olur bunun olmamasını sağlamak. Yani burada biz varız. Ama diğer tarafta işte provoke edilmesi olayların insanları bu şekilde acıte etmekte ne o insanlara fayda sağlar ne de o acıte edenlere fayda sağlar. Bunu da bilmek lazım. Tüm detay noktada da süreçle alakalı benim bilgim var. Köyden kim beni aradı görüşmek istedi sorununu dile getirdiyse de hepsiyle bugüne kadar görüşmüşümdür. Hiçbir tanesinin de memnun olmadığını görmedim” diye konuştu. Haber Merkezi