Önümüzdeki bir aylık Ankara ve Meclis programını açıklayan Ercoşkun, ülke gündemini de değerlendirdi. Ercoşkun, seçimlerde Tarhan'ın partisinin Meclis'e girmesinin ütopya olduğunu söyleyerek, HDP'nin ise Meclis'e giremeyeceğini bile bile seçimlere girmek istemesinin ciddi kumpas planlarının göstergesi olduğunu ifade etti. Ercoşkun Meclis'e girememeye bu kadar istekli olmasının altında bence pek de hoş olmayan planların yattığı kanaatindeyim” dedi.

Ak Partili Milletvekili Ali Ercoşkun yoğun gündemin ara vermesinin ardından Bolu'da çalışmalarına devam ediyor. Ercoşkun hem TBMM ve Ankara hem de yerel gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“MİLLETİMİZİN CANINI ÇOK ACITTI”

Ercoşkun ilk olarak önümüzdeki bir ay içerisinde TBMM'nin gündemine alınacak konulardan bahsetti. Bunlardan ilkinin Maden Yasası olduğunu söyleyen Ercoşkun, bu yasada gerekli düzenlemelerin yapılarak sektörün pek çok eksiğinin giderileceğini söyledi. Ercoşkun, Soma ve Ermenek'te yaşananlar milletimizin canını çok acıttı. Bu konuda gerekli düzenlemelerle artık sektörün tüm sıkıntısını çözmeyi hedefliyoruz. Denetleme mekanizmalarını arttıracağız. Sektör temsilcileri, STK katılımıyla uzun saatler alan çalışmaları yapmıştık. Muhalefet partilerinden CHP ve MHP'nin de yapıcı önerilerini kabul ederek yeni düzenlemeleri Salı günü Meclis'ten geçireceğiz” diye konuştu.

PAZAR RUHSATI VE HARCI ARTIK YOK

Perakende Yasası'nın da Cumhurbaşkanı'nın onayı ile yürürlüğe girdiğini söyleyen Ercoşkun, Burada perakende ticaret yani AVM denilen şekliyle hayatımızda olan merkezlerin düzenlenmesi ve buradaki kuralların konulması ki hukukta olmayan bazı tabirler vardı. Bunların aysal karşılıklarının olması ve bunların yerel esnafı ezmemesi ve onların da buralarda yer bulabilmesi için düzenlemeler var. Esnaftaki karşılığı ise özellikle Pazar günleri çalışma ruhsatı alınması ile ilgiliydi. Artık Pazar günleri çalışma ruhsatı alma gerekliliği kalktı ve buna bağlı harç ödeme zorunluluğa da artık yok” diye konuştu.

ELEKTRİK PİYASASI KANUNU'NDA DÜZENLEMELER

Ercoşkun ayrıca önümüzdeki günlerde Meclis'te Torba Yasa olarak bilinen çalışmaların da devam edeceğini belirterek gündeme yansımayan bir diğer önemli konu olan Elektrik Piyasası Kanunu'nda da düzenlemeler yapılacağını belirtti.

DEVLET İKTİDARINI GÖSTERMEK ZORUNDA”

Ercoşkun, Meclis'te görüşülecek olan İç Güvenlik Reformu'na getirilecek olan yeni düzenlemelerle artık toplumda yüzleri maskeli, ellerinde molotof kokteyli olanların huzur kaçıramayacağına dikkat çekti. Şırnak'ta ellerinde silahlarla şehirde gövde gösterisi yapan terör örgütü militanlarına ve Ankara'da kutlama yapan örgüt mensuplarına devletin kararlılıkla iktidarını ortaya koymak zorunda olduğunu söyleyen Ercoşkun, Bu ülkemizin her köşesi için geçerli. Devlet hukuk kuralları çerçevesinde dirayetli bir şekilde iradesini ortaya koyacak ve bu tür görüntülere müsaade edilmeyecek” dedi.

HDP'NİN HOŞ OLMAYAN PLANLARI VAR”

Seçimlerde Emine Ülker Tarhan'ın Meclis'e girmesi durumunu ve HDP'nin Meclis'e girememesi halinde doğuda kendi yönetimini kurmak isteyip istemeyeceğine ilişkin sorulan soruları ise Ercoşkun, HDP'nin parti olarak Meclis'e girme şansının olmadığını düşünüyorum. Parti olarak seçime girerse kazanamaz, hatta HDP'nin ısrarla bunu beyan etmesinin altında aslında çok ciddi bir kumpas olduğu kanaatindeyim. Meclis'e giremezse doğuda kendi yönetimini ilan edip etmeyeceğini bilemem ama ısrarla bu kadar kamuoyu araştırmaları vesaire parti olarak seçime girmeyi, Meclis'e girememeye bu kadar istekli olmasının altında bence pek de hoş olmayan planların yattığı kanaatindeyim”Haber Merkezi