AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Terör olayları hakkında açıklamalarda bulunan Ercoşkun, Yüzde 13 oy almış bir partinin siyasi figür olmak yerine bugüne kadar Türk Milletine birçok acılar yaşatan terör faaliyetleri nedeniyle bir çok ocağa ateş düşüren ve kendi başına hareket etmekten ziyade çok farklı güçlerin maşası olarak hareket eden ve siyasi ekonomik rant elde eden terör örgütünün sözcüsü olarak hareket etmeyi tercih etti HDP. Aslında bu bir fırsattı. Siyasi dik duruş sergilemek yerine HDP, PKK'nın maşası olmayı tercih etti” dedi.

Son yaşanan gelişmeler sonrası AKP İl Başkanlığında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, HDP'ye yüklendi. Ercoşkun, HDP parti olarak seçime girme kararı verdiğinde ‘eyvah!' demiştim. Çünkü maalesef Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden başlayan HDP ve Demirtaş'ı parlatma ve sanki bir pop star edasıyla Türkiye'ye sunmaya çalışılan bir süreç yaşatıldı. Daha sonra HDP parti olarak seçime girdi. Bu kez Meclis'e giremese belli bir kesimin temsilcileri nasıl Meclis'te yok? Bu nasıl demokrasi diye karmaşıklık yaşanacaktı. Diğeri barajı geçse, Meclis'e girse hem AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi zorlaşacaktı, netice itibarıyla da gördük, hem de barajı geçmenin verdiği o gücü çok farklı noktalarda kullanma ihtimalleri olacaktı. Şuan yaşadığımız tablo da bu. Yüzde 13 oy almış bir partinin siyasi figür olmak yerine bugüne kadar Türk Milletine birçok acılar yaşatan terör faaliyetleri nedeniyle bir çok ocağa ateş düşüren ve kendi başına hareket etmekten ziyade çok farklı güçlerin maşası olarak hareket eden ve siyasi ekonomik rant elde eden terör örgütünün sözcüsü olarak hareket etmeyi tercih etti HDP. Aslında bu bir fırsattı. Siyasi dik duruş sergilemek yerine HDP, PKK'nın maşası olmayı tercih etti” dedi.

“BİR GRAM GERİ ÇEKİLME SÖZ KONUSU OLMAZ”

Suruç'ta yaşanan terör saldırısı sonrası artan terör olaylarına değinen Ercoşkun, KCK'nın 11 Temmuz'daki açıklamasından sonra gerçekleşen terör faaliyetleri ve en çok da Suruç'ta gerçekleşen terör saldırısından sonra artık ipler koptu. Sonraki süreçte devletin bu işin sonucunu alıncaya kadar bu işin arkasından gitmemesi mümkün değil. HDP'nin şuanda sahte silah bırakma söylemleri bence çok büyük bir gaf. Devlet her zaman polisiyle askeriyle var olmaya devam edecek. Öte yandan terörist örgütün yasadışı faaliyetlerine son vermesi gerekecek. Bunları kıyaslamak, eşit göstermek büyük terbiyesizlik, edepsizlik, hadsizlik. PKK Terör Örgütünün bu manada silahlı unsurlarını devletten çekmesi, bu ülkeden defolup gitmeleri diğer taraftan da eylemlerini sona erdirmeleri olmazsa olmazımız bu saatten sonra. Bu sürecin devletin kudretli elinin devam etmesiyle neticeleneceğini herkesin bilmesi lazım. Bir gram geri çekilme söz konusu olmaz. Ayağını herkes buna göre denk almalı”

“CHP, HDP'Yİ HEP YANINDA BİR PARTİ OLARAK GÖRDÜ”

Yapılan koalisyon görüşmeleri hakkında da görüşlerini açıklayan Ercoşkun, Vatandaşın tercihine her zaman saygı duymuş partiyiz. Seçimden sonra da yaptığımız değerlendirmelerde de kendimizi ifade edip, siyasi görüşlerimizi duruşumuzu ifade edip destek istedik. Kaybettiğimiz oylarla alakalı birçok faktör sıralanabilir. Bunlarla alakalı biz mesajı en iyi şekilde algılamaya çalıştık. Algıladık. Bu manada da önümüzdeki süreci şekillendirmeye gayret ediyoruz. Oy verenleri niye oraya oy verdin diye değerlendirmedik, değerlendirmeyiz de. Bizim yapmaya çalıştığımız en iyi duygularla en olumlu şekilde bu tablonun gereğini yerine getirmek. Bu da koalisyon çalışmalarıyla olur. Çalışmalar başladığından bu yana hiçbir koşul öne koymadan masaya oturacağız dedik. Daha ilk akşam MHP Lideri çıktı biz hiçbir şeyde yokuz dedi. Şunu düşünmedi. Biz milletten niye oy istedik? İktidara gelebilmek için. Elinize bunun ortağı olma fırsatı gelmiş. Bunu şart koşmadan kabul etmeleri gerekirdi. CHP ne yaptı? ‘HDP-MHP-CHP üçümüz birleşelim' Kılıçdaroğlu Başbakanlık koltuğuna oturdu. MHP yedekte tutuldu. Biz Bolu'da da gördük CHP-HDP kol kola eylem yaptılar. Dolayısıyla CHP, HDP'yi hep yanında bir parti olarak gördü; MHP'ye de AK Partiye karşı beraber olalım dedi. CHP kalktı 14 şartım var dedi. Daha sonra düşürdü 4-5'e. Şart koşmak samimiyetsiz olduğunuzu gösterir. Daha baştan şart koşulursa samimiyetsiz olduğunuz anlaşılır. Görüşmelerden bir şey çıkmazsa seçimden başka yol kalmaz. Buna en hazırlıklı parti de AK parti. Şuanda bile 2 aylık çalışmalarımızı paylaştık. Bir gün bile boş durmadan Bolu'nun her köşesindeyiz” diye konuştu. Haber Merkezi