Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin merkez ünitesinin kapatılacağı yönünde ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yaptı.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, Kaynaklarımızı en sağlıklı ve maksimum verimi alacak şekilde kullanmak durumundayız. İzzet Baysal'ın bize emaneti olan mekanlar da eğer üzerinde bir tasarruf oluşturulacaksa en başta İzzet Baysal Vakfı Başkanı ve heyetiyle konuşularak bunlar yapılır. Şu anda böyle bir tasarruf söz konusu değildir. Geçmişte biz bunun bir benzerini de Mengen'de yaşadık. Mengen'de pırıl pırıl bir hastane yaptık ve şuanda hizmet veriyor. Muhalefet ise o dönem hastanenin sağlık ocağına döneceğini söyledi. Bu yalana da saf Anadolu halkı inandı. Biz hastane kapatmıyor, bilakis yeni hastane yapıyoruz dediğimiz halde inandıramadık” dedi.

“HASTANENİN KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ali Ercoşkun açıklamalarına şöyle devam etti: Kaynaklarımızı biz en verimli şekilde, sağlık turizmini de düşünerek kullanmak durumundayız. Yukarıdaki hastanedeki boşluğu değerlendirebilmek amacıyla Fizik Tedavide günü birlik tedavi gören hastaların bir kısmı yukarıdaki hastanede yatabiliyor. Boş duruyor çünkü buradaki yataklar. Biz buradaki kullanımı maksimuma getirmek için yabancı hastaları da tedavi edebilmek amacıyla çok farklı alanlarda kullanabiliriz. Bunu da en iyi şekilde Sağlık Bakanlığı'nın tecrübesi ama ilin dinamiklerinin görüşüyle buna karar verilebilir. Ama hiçbir şekilde bu hastanenin kapanması, devre dışı olması söz konusu değil.”

“BOLU HALKI YAKANA PRİM VERMEZ”

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yalanına Bolu halkının prim vermeyeceğini açıklayan Ali Ercoşkun, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: Maalesef yeni bir şey yapamayan bir yapı, seçim öncesi insanların aklını nasıl karıştırırım diye düşünüyor. Burada kişisel ikballeri olan, kişisel yanlış yönlendirmelerde bulunuyor olabilir. Ama Bolu halkının buna müsaade etmeyeceğini de düşünüyorum.” Haber Merkezi