Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun basın mensupları ile bir araya gelerek düzenlendiği basın toplantısında ülke gündemine dair soruları yanıtladı. Ercoşkun Irak'ta yanan gelişmelere değindi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ercoşkun pek çok konuya da açıklık getirdi.
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: Son günlerde bölgemizde, yani sadece Türkiye içerisinde değil, Türkiye dışında da Suriye ile beraber Irak'ta da yaşanan gelişmeler en başta konsolosluk görevlilerimiz, daha sonra bölgede iş yapan TIR şoförleri ile alakalı bir rehin alma durumu söz konusu. Tabi çok hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir süreç. Burada bizim maksadımız Türkiye Cumhuriyeti olarak bütün vatandaşlarımızın ılına zarar gelmeden bir an önce Türkiye'ye gelmesi noktasında. Dolayısı ile tüm etmenlerle, yani gerek uluslar arası kamuoyunda, gerekse bölgedeki tüm etkenlerle bu hassasiyetin göz önüne alınarak hareket edilmesi noktasında bir politika izliyoruz. Yani eğer bu bölgede bir operasyon yapılacak ise bu Türkiye Cumhuriyetinin hassasiyetlerine göre yapılması gerekir. Dolayısı ile ilk önceliğimiz bizim vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeden Türkiye dönmesi.
Türkiye olarak tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bin yıllık medeniyet tarihimizde ilk defa Ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları devletin başını kendi oyları ile seçecekler. Tespit edecekler. Bu yakın tarihimizde Osmanlıda, Selçuklu da yani tarihimizi göz önüne aldığımızda ilk defa olacak bir seçim.
Diğer taraftan 100 yıl önce bölgede cetvellerle çizilen sınırlarla oluşturulan coğrafyalar var, ülkeler var. Bu ülkeler içerisinde tabi yüz yıl sonra dünyanın gelmiş olduğu nokta itibari ile özellikle enerji meselesinin aslında dünyadaki bir numaralı mesele olması ve bunun çevresinde bütün hareketlerin yapılanıyor olması belki bugünkü meseleyi daha iyi anlamamıza vesile olur.
Dolayısı ile Türkiye bir enerji koridoru üzerinde olan bu manada söz sahibi olmaya çalışan bölgesindeki oluşumları da gerek kendi siyasi ağırlığı anlamında, gerek ise Avrupa ile Asya arasındaki köprü olma manasında değerlendiren ve aktif olarak rol almaya çalışan bir ülke olarak ta bu meseleler içerisinde doğal olarak aktif bir katılımcı olacak. Ben bu gelişmeler dünyayı etkileyen gelişler. Ama biz burada Türkiye cumhuriyetinin kendi öz değerlerine bağlı olarak bir irade ortaya koyması ve izleyen değil, aktif rol oynayan bir ülke olması noktasında kararlıyız. Devletin tüm birimleri başta başbakanımız, cumhurbaşkanımız olmak kaydıyla devletin tüm kademeleri de bu sorumluluğunda farkında. Buna göre de adımlarımızı atmaya çalışıyoruz.
AK Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mengen Gökçesu'da kapatılan maden ocağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ercoşkun konuyu hassasiyetle takip ettiklerini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak gerekli denetimlerin yapıldığını ve bu anlamda bir ocağın kapatıldığını ifade eden Ercoşkun diğer üç ocak ile ilgili çıkacak raporlar doğrultusunda hareket edileceğini söyledi ve Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz” dedi.