Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Erçoşkun, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Müsteşar ile birlikte ilimizde yapılan toplantıyı değerlendirdi. Ercoşkun Bakanlığın uygulamasından bahsederek, Bakanlığın Bolu'daki tüm sağlık kuruluşlarını bir taramadan geçirdiğini ve böylece eksik kalan işlerinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Ercoşkun ayrıca Karacasu'ya yapılacak Fizik Tedavi hastanesi ile ilgili yanlış anlaşımlarda ortadan kaldırdı.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: Sağlık Bakanlığının çok güzel bir uygulaması var. Önceden bakanlık yetkilileri Bolu'daki bütün sağlık kuruluşlarını bir taramadan geçiriyorlar. Tabii ki biz Bolu'daki sağlık hizmetlerinden memnunuz. Bolu'nun her köşesindeki hizmetlerden memnunuz sağlık anlamında. Burada maksat memnun olunan işleri kötülemek değil. Memnuniyette olduğumuz yerler var ama eksik kalan işleri de tamlamayı hedefleyen bir çalışma bu. Dolayısı ile Bolu'daki tüm yetkililer, tüm hastaneleri, aile sağlığı merkezlerini 112 acil istasyonlarını Bolu ve ilçelerdeki tüm bu yerleri denetlediler, ziyaret ettiler ve hep birlikte oradaki eksiklikleri çıkardılar ve netice itibari ile bunlara da bir eylem planı yapıldı ve bir süre biçildi. Şurada şu eksiklik var bunu iki ay içinde, bunu üç ay içinde ya da bunu hemen çözmemiz lazım şeklinde çok güzel bir çalışma gerçekleşti. Ama bizim için en önemli iki konu var; bir tanesi biliyorsunuz Karacasu'daki Fizik Tedavi Hastanemiz. Bu fizik tedavi hastanesi yıkılacak, yapılmayacak gibi bir sürü polemikler özellikle yerel seçim öncesi özellikle yapıldı. Bizde bunun olmayacağını o dönemde net bir şekilde ifade etmiştik. Yani evet, Karacasu'daki fizik tedavi hastanesini yıkacağız ama yeni bir hastane yaptıktan sonra bunu gerçekleştireceğiz demiştik. O günde bunun net bir şekilde altını Sağlık Bakanı Müsteşarımızla birlikte çizdik.
Evet Karacasu da uluslar arası standartlarda, Bolu'nun sağlık turizmini de hedefleyecek bir ölçüde son sistem bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yapımı dün itibari ile karara bağlandı. Bolumuza Karacasumuza hayırlı uğurlu olsun.”