AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında olduğunu ifade ederek ilk defa milletin içinden çıkan birinin Cumhurbaşkanı seçilmek için aday olduğunu söyledi.
Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen bir törenle Cumhurbaşkanlığına adaylığı açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk medeniyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun bu dönem noktası olduğunu ifade etti.
Ercoşkun, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti.
“TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ”
“İlk defa milletin içinden çıkan biri Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurun başı olacak, cumhurbaşkanı seçilecek. Dolayısıyla bizim medeniyet tarihimizde herhangi bir aracı kullanmadan doğrudan seçilecek cumhurbaşkanı Türkiye'nin başında olacak. Dolayısıyla tarihi bir dönüm noktasındayız. Son bin yıllık medeniyet tarihimizi düşünürsek bu değişiklikle birlikte AK Parti'nin son 12 yılda gerçekleştirmiş olduğu insan hak ve hürriyetleri, demokratik ve ekonomik atılımlar bundan sonraki süreçte daha da başarılı bir yol çizilmesine vesile olacak”
Ercoşkun, milletin yüzde ellisinden fazlasının desteğini alan bir cumhurbaşkanı ile daha sonra gerçekleşecek olan sivil anayasanın büyük atılımlara vesile olacağını da belirtti ve yapılan tören ile herkesin Erdoğan'ı sahiplendiğini ifade etti.
“BAŞBAKAN'IN ADAY OLDUĞUNU BİLİYORDUK”
“Dolayısıyla biz tabi geçtiğimiz hafta AK parti milletvekilleri olarak adayımızı belirten çizelgeye imza atarken Sayın Başbakanımızın aday olacağını biliyorduk. Ama dün gerçekten çok duygusal bir atmosferde çok güzel bir törenle ve herkesin sahiplendiği bir törenle bunu açıklamış olduk. Vatana millete hayırlı olsun”