Elginkan Vakfı'nın bugüne kadar Bolu sanayisine yetişmiş işgücü sağlanması noktasında çok büyük kazanımlar sağladığına dikkat çeken Ali Ercoşkun, beyaz et sektörünün de yetişmiş eleman ihtiyacına yönelik AİBÜ ile gerçekleştirilecek çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 2013 yılında İŞKUR bünyesinde gerçekleştirilen İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları'nın devam edeceğini belirten Ercoşkun, Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi'nin de bu projede yer almasını istedi.
Meclis çalışmalarının tamamlanmasının ardından her Cuma ilimize gelerek başta sanayi kuruluşları, sivil toplum örgütleri, ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştirerek, Bolu Halkının yapılan çalışmalara tepkisini ve beklentilerini dinleyen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, bu haftaki ziyaretleri kapsamında Elginkan Vakfı Eğitim Merkezine gitti.
Bolu'da kurulduğu günden bu güne kadar yetişmiş, eğitimli işgücü yetiştirmek için çalışan ve bu doğrultuda da binlerce gencimize eğitim veren Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Merkez çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen ile görüşen Ercoşkun, Merkezde bu güne kadar gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının yanı sıra, Merkezi'n 2013 yılı hedefleri hakkında da bilgi sahibi oldu.
Merkez ile ilgili Ercoşkun'a bilgi veren Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen, Elginkan Vakfı'nın Türkiye'de 3 eğitim merkezi oluğunu ve bunlardan bir tanesinin de Bolu'da bulunduğuna dikkat çekti. Gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında en önemli işbirliğini AİBÜ ile gerçekleştirdiklerini belirten Özen, özellikle tekstil bölümü öğrencilerinin kurumda eğitim gördüklerini anlattı. Özen; beyaz et sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına yönelik 2013 yılında AİBÜ'yle birlikte sektörün de içinde yer alacağı bir mesleki eğitim çalışması yapacaklarını söyledi.
İŞKUR ve Elginkan'dan ortak çalışma
İŞKUR tarafından başlanılan İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları'nda da 2013 yılından itibaren yer alacaklarını belirten Özen; İŞKUR tarafından açılan İş Destekli Eğitim Çalışmalarına da bu yıl yaptığımız ön görüşmeler neticesinde katılma kararı aldık. Bolu'da bu çalışmayı İşkur, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Üniversitemiz ve Elginkan Vakfı olarak 4 saç ayağı üzerine oturtarak yürüteceğiz. Önümüzdeki günlerde de bunun protokolünü kendi aramızda imzalayacağız. İŞKUR bu programlara katılan işsizlere meslek sahibi olma fırsatı verirken, bu süreçte de günlük 15 lira destek ücreti ödemektedir. Biz bu destek ücretleri ile eğitim sürecinde bu arkadaşlarımızı hem sigortalı yapacağız hem de Bolu Ticaret ve Sanayi Odasıyla da görüşerek bu kursları bitirenlere istihdam sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“Elginkan Vakfı sanayinin lokomotifidir”
Elginkan Vakfı'nın; Ülke sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu suretle ülkenin istihdam imkanlarını artırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak için okullar, eğitim kurumları açtığına ve işlettiğine dikkat çeken AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yetişmiş iş gücü sağlama noktasında Elginkan Vakfı Eğitim Merkezlerinin, ülke sanayisinin lokomotif gücü olduğunu söyledi.
Elginkan Vakfı ile AİBÜ arasında yürütülen eğitim çalışmalarının da önemine dikkat çeken Ercoşkun; Üniversiteyle bütünleşme sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra ekonomiyle de olmalıdır. Mesela; üniversitemizde hazırlanan bitirme tezleri, master çalışmalarına konu olarak Bolu özel sektörü seçilirse, işin içine Bolu ekonomisi de katılmış olur. Şuan tekstil ve diğer alanlarda yürüttüğünüz çalışmalar için sizlere teşekkür ederken, Bolu ekonomi