AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, " Mültecilerin kabul edilmemesinde de çifte standart görüyoruz. Bunu da şiddetle kınıyoruz " dedi.

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilere, Avrupa ülkelerinin gösterdiği tutumu eleştirerek, durumdan son derece rahatsız olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin mülteciler konusunda bir çifte standart uyguladığını ifade eden Ercoşkun, Bu durum bizi şaşırtmayan ve çifte standardı ortaya koyan net bir tutum.Bizi şaşırtmayan derken nasıl yani, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkeler bizden sonra AB ile müzakereye başlayan ama ardından bizden çok daha önce kabul edilen ülkeler" dedi.

Ercoşkun, AB'ye Türkiye'den önce kabul edilen ülkelerin gerek ekonomik açıdan gerekse diğer göstergeler açısından Türkiye'den 100 kat daha geride olan ülkeler olduğunu dile getirerek, "Bazı ülkeler din ve ırk gibi çifte standartlar nedeniyle AB içinde yer aldı. Mültecilerin kabul edilmemesinde de çifte standart görüyoruz. Bunu da şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisinin bu konuyu Avrupalı parlamenterlerle yaptığı toplantılarda da dile getirdiğini anlatan Ercoşkun , Biz gerek Brüksel'de gerekse diğer ülkelerde Avrupalı parlamenterlerle yapmış olduğumuz toplantılarda bire bir iken bunu kabule diyorlar. Bu çifte standardı kabul ediyorlar. Bunun yanlış olduğunu ifade ediyorlar. Kendi ülkelerinin ya da Avrupa'nın bu anlamda yanlış yaptığını açık saçık ifade ediyorlar. Ama resmi görüşleri de farklı oluyor. Bunu şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı. Haber Merkezi