Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart ayı olağan Meclis toplantısına konuk olarak katıldı.
TSO Meclis Başkanı Ahmet Kahraman, Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu ve Oda Meclis üyelerinin katılımıyla yapılan Meclis toplantısında ilk olarak Oda Yönetim Kurulu'nun son bir ayda gerçekleştirdiği 42 maddeli faaliyet raporu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu tarafından okundu. Gündemin diğer maddelerinin de görüşülmesinin ardından kürsüye gelen Milletvekili Ali Ercoşkun, Oda Meclis üyelerine çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İlin en önemli sivil toplum örgütlenmesi olan Ticaret ve Sanayi Odası'nda İlin ekonomisine yön veren isimlerle bir araya gelebilmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Milletvekili Ali Ercoşkun, kendisinin de firması aracılığıyla Odanın bir üyesi olduğunu ifade etti. Ali Ercoşkun, sunumunun başında eğitim hayatı ile bugüne kadarki ticari ve siyasi kariyeri hakkında özet bilgiler aktardı.
“Asamblede Vize ve Hareketlilik Konularında Ses Getirecek Çalışmalar Yapıyoruz”
Meclis çatısı altında yürüttüğü çalışmalarından bahseden Ali Ercoşkun, yasama faaliyet sürecini anlatarak Meclis çalışmalarının önemli bir kısmının Genel Kurula gelmeden önce ihtisas komisyonları tarafından yürütüldüğünü söyledi ve kendisinin hâlihazırda üyesi bulunduğu komisyonlar hakkında bilgiler verdi. Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği görevi yanında Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi Ekonomik Komite Başkanlığı görevini de sürdürdüğünden söz eden Ercoşkun, Asamblenin 26 AB ülkesi ve Akdeniz'e kıyısı olan 16 üye ülkenin katılımıyla oluşturulan bir Birlik olduğunu ve asli görevinin de kuzey ile güney arasındaki dengeyi gözetmek olduğunu ifade etti. Özellikle vize politikaları ve mobilite (hareketlilik) uygulamaları ile ilgili aktif biçimde çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Ercoşkun, Nisan ayındaki genel kurulda bu iki konudaki raporlar kabul edilecek ve bu çalışmanın vize konusunda ciddi ses getirecek bir çalışma olacağını söyleyebilirim” dedi. TBMM Başkanının özel izniyle Komitenin bir toplantısının birkaç ay önce Abant'ta yapıldığını belirten Ercoşkun, 26 ülkeden 55 milletvekilini ve diğer konukları burada ağırladıklarını, güzel bir toplantı olduğunu ve bunun yansımalarının da Avrupa Parlamentosu içindeki çalışmalarda çok net biçimde görüldüğünü kaydetti.
“Bilişim ve İnternet Komisyonunda 1140 Sayfalık Rapor ve 158 Öneri Sunduk”
Geçtiğimiz yıl bilişim ve internet araştırma komisyonunda görev yaptığını anlatan Ercoşkun, 1140 sayfalık bir raporla 158 öneriyi bütün partilerin temsilcilerinin oybirliğiyle imzalayarak sunduklarını dile getirdi. Bunların içinde en çarpıcı önerinin bir Bilişim Bakanlığı kurulması olduğunu söyleyen AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, bilgi ekonomisine geçiş sürecinde bu çalışmanın Hükümet tarafından da öncelik verilen konulardan birisi olduğunu bildirdi. Bunların yanında en önemli görevini ise Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği olarak dile getiren Ercoşkun, Çünkü Meclis çalışmaları gruplar üzerinden yürütülüyor. Bu gruplar, partilerin Meclis çalışmalarına şekil veriyor. İktidar partisi grubu da aslında Meclis çalışmalarını yönlendiren grup oluyor. Grup Başkanımız Sayın Başbakan, Yönetim Kurulumuz ise 15 kişiden oluşuyor. Bu görevi önemli yapan, işin mutfağı olduğu için gündemde olan her şeyden, her icraattan haberiniz olması mümkün oluyor. Grup, bu açıdan en önemli görevi yürütüyor.”
“Genel Kurulda Bugüne Dek 21 Konuşma Yaptım”
Bugüne kadar Bolu Milletvekili olarak birisi Elektrik Piyasası Kanunu ve birisi de Torba Yasa olmak üzere iki kanun teklifinde imzası bulunduğunu kaydeden Ali Ercoşkun, bu yasalar