AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.
AİBPA'da Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Başkanlığı yapan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, asamble toplantısına katılmak üzere dün Brüksel'e uçtu.
Türkiye'nin Ali Ercoşkun aracılığıyla İstanbul ve Abant'ta iki kez ev sahipliği yaptığı asamblenin Avrupa Akdeniz Üniversitesi Çalışma Grubu Toplantısı'nda Ekonomi Komisyonu ve Kültür Komisyonu üyelerinin buluşacakları öğrenildi.
Brüksel'deki toplantıda, Akdeniz Bölgesi'nde istikrarın sağlanmasında eğitimin rolü, üniversiteler ile özel sektörlerle işbirliğinin geliştirilmesi, Akdeniz Gençlik Ofisi'nin Akdeniz Bölgesi'nde üniversite öğrencileri ve profesörler arasında vize konusu ve eşleştirme projelerinin görüşüleceği bildirildi. AİBPA Toplantısı'nda ayrıca, asamble iç tüzüğü ile ilgili çalışmalar yapılacak.
19 Şubat'ta başlayacak olan ve iki gün sürecek olan toplantıların ardından Ercoşkun'un 21 Şubat'ta yurda döneceği ve TBMM çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.