AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda yer alan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Ercoşkun açıklamalarında, "Çağımız aynı zamanda teknoloji çağı olup, ülkeler teknolojik üstünlük yarışındadır. Günümüz şartlarında teknolojik üstünlüğü olmayan ürünlerin rakipleri karşısında tutunabilmesi zorlaşmaktadır. Bu sebeple, hedeflerinin Teknolojiyi başka ülkelerden transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve başka ülkelere, toplumlara da ihraç eden bir ülke haline gelmektir” dedi.
Ercoşkun, temelden bazı çalışmalar yapmak gerektiğini belirterek, eğitim sisteminde ilköğretimden üniversiteye kadar, bilime ve teknolojiye, girişimciliğe olan ilgiyi artırmak için çalışmalar yaptıklarına da değindi.
Ercoşkun şunları belirtti: Bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu, insan hayatının olmazsa olmazı haline geldiğini biliyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda bilime ve bilimsel gelişmeleri desteklemeye yönelik adımların önümüzdeki 10 yılı hem bilimde hem teknolojide ileri standartları yakalamış bir Türkiye olarak 2023 yılını hep birlikte göreceğiz.”