19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma töreninde basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, TOBB'nin yaptıracağı okulun müjdesini verdi. Yumrukaya yolundaki çökmeyi de değerlendiren Ercoşkun, Bolu Dağı yolunun asfalt yenileme işlemi ile birlikte kayan yerinde yapılacağını belirtti.
TOBB'NİN YAPTIRACAĞI OKULUN ARAZİSİ SATIN ALINIP İNŞAAT BAŞLAYACAK
Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma töreninde basın mensupları ile bir araya geldi. TOBB'nin yaptıracağı okulun arsa alım işlemlerinin başladığını belirten Ercoşkun şunları söyledi;
“948 BİN LİRA BEDELLE ARSA ÖZEL İDARE TARAFINDAN SATIN ALINACAK”
“Bugün 19 Mayıs çelenk koyma törenini hep beraber gerçekleştirdik. Bugün bir bayram kutluyoruz. İçimiz yanıyor yüreğimiz yanıyor gerçekten Soma'da yaşanan faciadan sonra bütün kutlama programları iptal edildi. Ama 19 Mayıs'ın anlamını Türkiye Cumhuriyeti için önemini en azından çelenk koyarak bir kez daha vurgulamış olduk. Bu açıklamayı da çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz, geleceğimizin teminatı. Bolu'da geçtiğimiz yıldan bu yana yaklaşık bir yıldır okul yapımı ile ilgili olan bir süreç vardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanının geçtiğimiz yıl Bolu'yu ziyaret etmesi sonrasında Bolu'ya verdiği bir okul sözü vardı. Kız Meslek Lisesi olarak gerçekleştireceğimiz bu okul Mudurnu Yolu üzerinde Koç İlköğretim Okulunun yanında Toprak Mahsulleri Ofisinin arazisi üzerine gerçekleştirilecek. Bizlerin ricasını kırmadı sayın başkan hem bir okul yapacağız yanında da pansiyon ve diğer alanlarla bu yapım gerçekleşecek. Bütün bedelini de TOBB karşılayacak. Yer Toprak Mahsulleri Ofisine ait bir yerdi. Toprak Mahsulleri Ofisine ait bu yeri ücretsiz olarak almaya gayret ettik. Maalesef Milli Emlak üzerinden bu işlemi gerçekleştiremedik. Yani bedelsiz olarak bunu alamadık. Fakat geçtiğimiz hafta gelen bir yazı ile, Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen olurla artık Toprak Mahsulleri Ofisi buranın Bolu'ya satışını kararlaştırdı. 948 Bin lira bir bedelle yani gerçek değerinin oldukça altında bir rakamla Toprak Mahsulleri Ofisine ait olan bu alan Bolu Özel İdaresi tarafından satın alınacak. Akabinde planı projesi TOBB tarafından hazır bulunan inşaat başlatılacak. Kızlarımızın geleceği için, meslek sahibi olabilmesi için çok önemli olan ve Bolu'da ki önemli bir açığı kapatacak olan bu okul Bolumuza hayırlı uğurlu olsun.”
Yeniceşıhlar Köyünde günlerdir devam maden ocağı protestolarını da değerlendiren Ercoşkun, Dün akşam televizyonda yaptığımız programdan sonra Yeniceşıhlar'dan gelen 70 kişilik bir gurupla görüşmeler yaptık. Kaldı ki bu mesele gündeme geldiği andan itibaren hem bu konuya önderlik eden kişilerle, hem de köy içinden bizimle irtibata geçen kişilerle iletişim içinde idik. Geçtiğimiz iki hafta içinde hem Afyon Kampı hem de Sanayi ve Ticaret Komisyonu çalışmaları nedeni ile 2 hafta üst üste Bolu'ya gelemediğim için bu köye de gitme imkanımız olmamıştı. Fakat konu bize intikal ettiği zaman ortada alınmış bir ruhsat, çalışan bir işletme söz konusu idi. Aynı zamanda köylüler tarafından bu işlemin usulsüz olduğuna yönelik iddialar sebebiylede mahkemeye intikal eden bir konu vardı. burada yapmış olduğumuz görüşmelerde gerek Vali Bey nezdinde, gerekse köylüler nezdinde yapmış olduğumuz görüşmelerde hoş olmayan durumların ortaya çıkmaması için gayret gösterdik. Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili bir usulsüzlük varsa bunun soruşturulması, ama en önemlisi mahkeme süreci ile de konunun çözülmesi için adımlar atacağız. Bende en kısa zamanda Yeniceşıhlar köyünü ziyaret edeceğim” şeklinde konuştu.
“AYNI İHALE İÇERİSİNDE YAPIMI TAMAMLANACAK”<