Milletvekili Ercoşkun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili mesaj yayınladı, mesajında şu görüşlere yer verdi, Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli araçlarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu yönüyle basın, kamu görevi ifa etmekte, halkın meselelerini duyurarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır.”

“Fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler”

Ercoşkun; Basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra halkın haber alma hakkının korunması da demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahiptir. Hiç şüphesiz, ulusal ve yerel medyada görev yapan basın çalışanlarımız, mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler. Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin ağır biçimde hissedildiği dönemlerde, birçok gazeteci maalesef büyük baskılara maruz kalmış, mağdur edilmiş, hayatını yitirmiştir.”

Ercoşkun; Gazetecilerimizin görevlerini daha rahat, daha özgür, daha güvenli şartlarda görev yapabilmelerini sağlamak, hükümetimizin öncelikleri ve hassasiyetleri arasında yer almıştır, almaktadır. Bu düşüncelerle yerel ve yaygın basın kuruluşlarında görev yapan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor, başarılar diliyorum” Haber Merkezi