Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (ASOMDER) genel kurulunda Meslek Yüksek Okulu, Gastronomi ve Turizm üzerinden çok önemli mesajlar verdi.
Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği Genel Kurulu İstanbul CVK Otelde yapıldı. Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (Asomder) genel kuruluna Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da katılarak genel kurula ve seçilen yönetim kuruluna başarılar diledi.
İ. Levent Demirçakmak 2 yıl süre ile yeniden başkan seçilirken, Başkan Yardımcığına A.İ.B.Ü. Mengen MYO Öğretim görevlisi Fuat Bayram, Genel Sekreterliğe ise A.İ.B.Ü. Mengen MYO Öğretim görevlisi Berker Çiftçi geldi.
ASOMDER Genel Kuruluna Ankara'dan gelerek katılan Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mengen, Aşçılık, Asomder, Meslek Yüksek Okulu, Gastronomi ve Turizm üzerinden çok önemli mesajlar verdi.
Ercoşkun, Mengen bizim her yerde göğsümüzü kabartan, dünyanın neresine gidersek gidelim muhakkak bir izini gördüğümüz, yine Mengen aşçılık okulu mezunlarının da bizi ayrı kılan farklı kılan, mezunlarıyla katkıda bulunan bir ilçemiz. Mengen dünyanın en güzel mekanlarından birisi, doğal güzellikleri anlamında da böyle, aşçılık denildiği zaman ülkenin sınırlarını aşan dünyanın her köşesinde göğsümüzü kabartan bir değer” ifadelerine yer verdi.
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, genel kurulda yaptığı konuşmasında, TBMM ve değişik görevlerle gittiğimiz yerlerde aşınız nereli diye soruyoruz. En son Roma büyükelçiliğinde benimde içinde bulunduğum bir asamble toplantısında aşçının Bolulu, nereli Mengenli olduğunu öğrendiğimizde yüzümüz ak çıktı, katılan herkes müthiş derecede keyif aldı. Aynı şeyleri TBMM sinde de görüyoruz. Diğer milletvekili arkadaşlarımız bizim masamıza oturmak için adeta yarışıyorlar. Neden çünkü masamızın mutlaka bir farkı oluyor. Sağ olsunlar sizlerin arkadaşları ve büyükleri orada bu ayrıcalığı yaşatıyorlar” dedi.
Ercoşkun, Mengen gelişmeli ve aşçılığında bu gelişmeye çok ciddi katkısı olmalı. Şu anda Mengen Aşçılar Otelcilik Meslek Lisemize şu anda hafriyatı başlayan 12 derslik inşaat ilavesi başlamış durumda. Bunun yanında Mengen İlçemize 4 yıllık bir yüksekokul modern ismiyle Gastronomi bölümü yeni öğrencileriyle öğretimine başlamış oldu. Farklı alt birimleriyle daha da gelişmesi ve Mengen'e bu noktada değer katacaktır. Aşçılık Lisesi Mengen'de bir ilk olarak gerçekleşmişti. Gastronomi Meslek Yüksek Okulu da Mengen için bir ilk oldu. Mengen aşçılığı ile birlikte bir Turizm ilçesi dünya çapında bir merkez olması derneğin faaliyetleri anlamımda önemli görüyorum” dedi.
Asomder üyesi Mengenli Tugay Kabasakaloğlu tarafından havaalanından alınarak CVK Otelde gerçekleşen Genel Kurula katılan Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bahsedilen Aşçılık kampının desteklenmesi gereken bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Bunun üzerinde üzerimize düşen görevi yapar izinleri alma noktasında gereken gayreti gösterir konaklama meselesini hallederiz. Artık devir iletişim devri. Bizler her ortamda görüşlerinizi aktarmanızı rica ediyorum. Ülkemizin birçok değişik yerinde bizlere gurur veren görevler gerçekleştiriyorsunuz. Bu tecrübeleriniz Mengen içim aşçılık lisesi, gastronomi bölümü için yapılması gereken bir çok şeyi hayal ediyorsunuz ve bu hayallerinizi bizlerle paylaşırsanız bizlerde bunun üzerine ne yapmamız gerektiğini görerek gayret ederiz. Her güzel şey hayallerden doğar.” Dedi.
Ercoşkun konuşmasının son bölümünde; Ben bu birlikteliğin beraberliğin paylaşarak çoğalacağını biliyorum. Ve sizin her güzelliğinizde sizlerle birlikte olmak sizlere destek vermek noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimize ifade ediyorum” dedi.