Ercoşkun 29 Mayıs - 3 Haziran 2014 tarihleri arasında American-Turkish Council (ATC) tarafından düzenlenen Türkiye-ABD İşbirliği Forumu'na; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Sözcüsü olarak katılıyor.
Ercoşkun; Amerikan-Türk Konseyi'nin, ABD-Türk ticari, savunma, teknoloji ve Washington DC'de kültürel ilişkileri güçlendirmek için adanmış bir iş birliğidir. Türkiye ile ABD arasındaki üst düzey Bilim ve Teknoloji İşbirliği Toplantısı'nda, Biyomedikal ve Yaşam Bilimleri, Sürdürülebilir bir Gelecek için Mühendislik, Malzeme Bilimleri, Tarımda Yenilikçi Teknolojiler, Doğal Afetler, Eğitim ve Eğitim Teknolojileri ile Enerji alanlarında iki ülke işbirliğiyle geliştirilecek projeler ele alınmakta. Öncelikli alanların yanı sıra Ar-Ge'nin ticarileşmesi, yenilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik mekanizmalar, araştırmacı ve üniversiteler arasındaki ağlar ve yurt dışındaki bilim insanları ağının iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkısı gibi konularda görüşülmekte” dedi.
Ercoşkun; Toplantıda işbirliğini güçlendirmek için neler yapmamız gerektiğini masaya yatıracağız. Biyomedikal ve yaşam bilimleri alanında kanser araştırmalarında işbirliği fırsatları bulunurken, tarımda yenilikçi teknolojiler alanında ise gıda teknolojilerine yönelik projeler üzerinde durulacaktır. Eğitim ve eğitim teknolojileri alanı, ABD'deki teknoloji devlerinin de ilgisini çeken Fatih Projesi gibi konuları kapsamaktadır. Doğal afetler alanında ise her iki ülkenin de maruz kaldığı deprem, sel, fırtına gibi afetlere karşı geliştirilebilecek projeler ele alınacak. Enerji alanında Tübitak'ın da üzerinde çalıştığı kömür gazlaştırma teknolojisi gibi projeler üzerinde durulacaktır.
Ercoşkun; Şu ana kadar ABD'de üst düzey yöneticiler ile yaptığımız görüşmeler çok verimli geçiyor. Her ülke, sadece kendi coğrafi sınırları içindeki bilgi birikimine ve beyin gücüne dayalı stratejiler üretirse hem tek tek ülkeler hem de dünyamız, potansiyelinin altında kalacaktır. Bilgi birikiminin ve bilginin dolaşımının önündeki engelleri kaldırdığımız sürece çok daha iyi, faydalı ve olumlu işler yapabiliriz” açıklamasında bulundu.