Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fatih Sultan Mehmet'in hocası mutasavvıf, âlim-tabip ve şair Akşemseddin Hazretleri'nin vefatının 554'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ercoşkun, O'nun en büyük eseri, Fatih Sultan Mehmet gibi büyük bir devlet adamını yetiştirmiş olmasıdır” dedi.
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in hocası, mutasavvıf, âlim-tabip ve şair Akşemseddin Hazretleri bilimde ve tasavvufta olduğu gibi, tıp ve eczacılık alanında da büyük bir üne sahipti. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşattığı zaman bilgisine olduğu kadar şahsına da büyük değer verdiği aksakallı âlim Akşemseddin de beraberinde bulunuyordu. Şehzade Fatih, padişah olunca da yanından ayrılmaz, onun en yakın hocası olarak görevini sürdürür. Herhalde onun en büyük eseri, Fatih Sultan Mehmet gibi büyük bir devlet adamını yetiştirmiş olmasıdır” ifadelerine yer verdi.
Ercoşkun, açıklamalarını şöyle tamamladı: Fethin görünmez mimarı Akşemseddin Hazretleri ömrünün son altı yılını Göynük'te, ibadet ve fakir hastaları tedavi ile uğraşarak geçirdi. 1459 yılında Göynük'te vefat etti. Her zaman ifade ettiğim gibi Akşemseddin Hz.'nin kabrinin Göynük'te olması bizlere ayrı gurur ve sorumluluk yüklemektedir. İşte bu bağlamda bir kez daha bu yüce Zatı rahmetle anıyor, yayınladığı eserlerindeki ufkun, ışığın yolumuzu aydınlatmasını temenni ediyorum” dedi.