TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve akademisyenlerin maaşlarına zam iyileştirmesi de yapan Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu TBMM Genel kuruldan geçti. Ercoşkun, Üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutmanlar, uzmanlar, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarına yeni haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. 2 gün süren görüşmenin ardından tasarı 05.11.2014 tarihinde kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen tasarı ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu'na madde eklenerek, öğretim görevlilerinin maaşlarına zam da yapılacak” dedi.

YÜZDE 35,5'E VARAN ARTIŞ SAĞLANDI

Ercoşkun, Meclis'te kabul edilen yasayla profesör ve doçent maaşında 726 TL, öğretim görevlisi maaşında 835 TL artış olacak. Yasayla akademik personele 436-726 TL arasında akademik teşvik ödülü de geldi. Devlet üniversitelerinde görev yapan yaklaşık 120 bin akademik personele ‘Yüksek Öğretim Tazminatı' altında yeni bir ödeme usulü getirilerek, maaşlarında yüzde 35,5'e varan artış sağlandı” dedi.

AKADEMİK TEŞVİK DE GELDİ

Ercoşkun, Yasayla akademik teşvik uygulaması da getirildi. Buna göre profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine, öğretim görevlilerine de akademik teşvik ödeneği verilecek. Teşvik ödülü araştırma, yayın, sergi, patent, atıflar, bilim danışma kuruluna sunulan akademik ödüller esas alınmak suretiyle yıllık akademik teşvik puanına göre verilecek. Ayrıca yasaya önergeyle eklenen düzenlemeyle akademik teşvikten TSK kadrolarındaki öğretim elemanlarının da yararlanması sağlandı” diye konuştu.