AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Köroğlu Televizyonu'na bir açıklama yaparak, yeni Adliye Sarayı'nın yapılması sürecini takip ettiğini ve süreci hızlandırmak için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yakın temas halinde olduğunu söyledi.

Adliye Sarayı'nın temelleri ne zaman atılacak? Konuya ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğünü ve konunun yakın takipçisi olduğunu söyleyen Ercoşkun, 2 ay sonra ihale sürecinin başlatılacağını belirtti. Ercoşkun Bozdağ ile yaptığı görüşme sonrasında Köroğlu Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

UYGULAMA PROJESİ ONAY AŞAMASINDA

Ercoşkun açıklamada şu ifadelere yer verdi; Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ile bu konuda bir görüşme yaptım. Adliye Sarayı'nın Bolu için ne kadar önemli olduğunu ve mevcut Adliye Binası'ndaki fiziksel yetersizliklerden dolayı sıkıntı çekildiğini anlattım. Diğer taraftan eski cezaevi yerine yapılacak olan adliye sarayı daha sonra trafik ve genişlik anlamında Sanayi Kavşağı'na yapılması uygun görüldü. D-100 cepheli olacak. Hem Adliye Sarayı'na ulaşım kolay olacak hem de mekan tamamlandığında çok daha geniş bir mekan olmuş olacak. Normalde bir evin bile projesinin gerçekleşmesi aylar alabiliyor. Yeni baştan bir proje yapıldığı için de bunun aşamaları var. Şuanda avam projesi bitti bu binanın. Uygulama projesi de onay aşamasına geldi. Adalet Bakanlığı'nın Teknik İşler Daire Başkanlığı'nda onay aşamasında şuanda uygulama projesi. Bu tamamlandıktan sonra ihale aşamasına geçilecek. Büyük bir bina olacak dolaysııyla Kamu İhale Kurumu süreçlerine tabi olarak süreç gerçekleşecek. İnşallah en kısa sürede 2 ay içinde bitmiş olacak. Daha sonra ihale aşamasına geçerek temelleri en kısa sürede atacağız”

“T TİPİ BİTİNCE YAPILAMSI BEKLENİYORDU”

İl Başkanlığı dönemimden itibaren yeni Adliye Sarayı ile alakalı tüm süreçlerin içerisinde olduğunu söyleyen Ercoşkun, Önceki dönem milletvekilleri arkadaşlarımızla beraber özellikle T Tipi cezaevi yapımı için de görüşmeler yapmıştık. Maksadımız Paşaköy üzerinde cezaevinin kaldırılması ve buraya da yeni Adliye Sarayı'nın yapılmasıydı. T Tipi Cezaevi'nin bittikten sonra yeni Adliye Sarayı'nın yapımı gerçekleşecekti. Ama bu sürede daha geniş ve ulaşımı kolay alana binayı yapma fikri ortaya çıkınca süreç ertelenmiş oldu. Bolu için çok daha iyisi olacak diye düşündüğümüzden. Geç olsun güç olmasın. Bu süreci de sonuna kadar takip ettiğimizin bilinmesini isterim” dedi.